Deze geheimzinnige bankiers zijn de machtigste van de wereld [File-voer]

Conspiracy, conspiracy! Zet uw aluhoedje maar vast op, het is tijd om de geheimzinnige bankiers te ontmoeten die een grotere vinger in de pap hebben dan u kunt vermoeden. Althans, volgens Adam LeBor, auteur van "Tower of Basel: The Shadowy History of the Secret Bank that Runs the World". Klinkt spannend, maar het gaat hier 'gewoon' om de Bank for International Settlements (bummer, ze hebben een website) de bank voor de centrale banken. De Zerohedge's kregen deze week toestemming om GRATIS en (dit keer wel) legaal een fragment uit het boek van LeBor te publiceren, wilden we u niet onthouden, want: smullen!

Bent u niet zo het belezen type, dan kunt u ook volstaan met dit interview van de Economist met de heer LeBor himself. Prima kost om 7:36 minuten van uw file-tijd mee op te vullen. Cheers!