Facebook dumpt Skype

Een paar jaar geleden leek het nog zo’n gelukkig huwelijk. In 2011 kondigden beide tortelduifjes nog aan hoe makkelijk het wel niet ging worden om te videobellen met Facebook. Gisteren kwam er echter een eind aan het verstandshuwelijk. Facebook lanceerde namelijk een nieuwe app voor videobellen. Bepaald niet ‘lang en gelukkig’ dus..

Nouveau
Grote voordeel van het speeltje is dat het – in tegenstelling tot FaceTime van Apple – ook werkt op Android. De Messenger van Facebook heeft inmiddels 600 miljoen gebruikers. Prima potentieel dus om over te halen nu ook te gaan videobellen. Facebook zegt dat 10% van de Internet-telefoontjes al van een smartphone wordt gedaan via de messenger.

Totalitair
De tijd die een gebruiker doorbrengt op Facebook is natuurlijk sterk afhankelijk van de inhoud. U zult zich waarschijnlijk du moment kapot ergeren aan alle foto’s van uw Facebookvrienden die op boten staan met onooglijke hoedjes op. Daar proberen Mark Zuckerberg cum suis natuurlijk wat aan te doen. Ze proberen u afhankelijk te maken van het medium. U kunt nu immers al mobiel betalen via de app, winkelen, en nu dus ook videochatten!!

Agressie
De reden voor deze agressieve strategie die neerkomt op het controleren van uw gehele leven? Vorige week presenteerde het medium haar kwartaalcijfers. Analisten hadden een omzet van $ 3.56 miljard verwacht, er werd slechts $ 3.54 miljard gerealiseerd. Tsja. Dan gaat met vanuit Facebook HQ maar wat agressiever richting de user om hem over te halen nóg dieper in de Facebook-game te duiken.. Big brother is watching you.