We komen er niet onderuit: ook Samsung lanceert the Internet of Things

Het is onvermijdelijk. In 2020 zijn al onze apparaten verbonden met elkaar. Gisteren kondigde Samsung aan hun obsessie waar te maken en presenteerde de lancering van Artik. Artik is een trio van modules die apparaten in huis, of op de werkvloer kan verbinden. Zo kunt u straks uw zwembad, fitnessapparaten, iPhone, Porsche en broodrooster binnen één systeem met elkaar verbinden. Is mega super stoer vet hoor. Nietwaar? Ja, maar bedrijven zijn er nog niet aan toe.

Het Internet der Dingen
Het klinkt handig, groots en super lean, want als alles verbonden is worden de processen steeds efficiënter. Een simpel voorbeeld is een chip in de koffie automaat om het hoekje van uw kantoorsilo waardoor u kunt zien of de koffie op is, zodat uw secretaresse binnen no time de verse boontjes heeft bijgevuld. Ook wordt er geanalyseerd of u minder heeft verkocht omdat uw klant net bij een buitentemperatuur van 23Cº een satékroket met mayonaise heeft gegeten of dat het gewoon komt omdat u zelf een fout heeft gemaakt. En dat kan natuurlijk ook op veel grotere schaal.

Hier heeft ze de boodschap overigens nog niet doorgekregen.

Het is de schuld van de server!
Volgens de CTO van Trend Micro (Raimund Genes) zal the Internet of Things (IoT) nog niet geaccepteerd gaan worden binnen bedrijven. Bedrijven zijn namelijk te dom. Oke, dat zei hij niet. Maar wel dat bedrijven bang zijn voor hackers die het systeem zullen hacken of overnemen en de controle daarop. Hij zegt echter dat het niet zozeer aan the Internet of Things ligt, maar aan de server. Bedrijven vermijden momenteel daarom het hele systeem, wat dus niet nodig is. Goede beveiliging is keyAs usual.

Pecunia non olet
Al had Sigfox recent een grote klapper waarmee zij $115 miljoen dollar ophaalde dankzij gretige Telecomproviders, overtrof IBM ruimschoots met een 4-jarige investering van $3 miljard. We zien dus dat er grote bedragen geïnvesteerd worden, bereid u dus voor. Jonge werknemers zijn gretig op bedrijven die wel werken met the Internet of Things en volgens Genes is een dergelijke investering dus ook een interne investering, wat veel bedrijven zich niet realiseren.

Denkt u erom?
Klinkt allemaal gaaf, en we ontkomen er ook echt niet meer aan. IoT zal de komende jaren in veel bedrijven geïmplementeerd moeten worden. Echter, denkt u wel even na voor u ook van uw smart home geniet?