Herinnert u zich de hunting lodge lifestyle-advocaat Brada nog? Dit is het faillissementsverslag van zijn vorige praktijk.

(bron: laumenlaw.com)
(bron: laumenlaw.com)
Lachen om advocaten is altijd leuk, maar lachen om een faillissement NOOIT natuurlijk. Toch willen we u niet het faillissementsverslag van Apollonius LLP h.o.d.n. Brada LLP onthouden.

Wacht.

U zei Brada?

Maxim en zijn nerts (bron: laumenlaw.com)
Maxim en zijn nerts (bron: laumenlaw.com)
Waar kennen we die naam ook weer van? Inderdaad het is de partner van Maxim L. Laumen in zijn Lean Legal Powerhouse met systeemplafond. Wij zijn fan hoor, bladeren nog regelmatig door de website van laumenbusinesslaw.com en overwegen ook een coltrui en vooral zo'n nep-nertsje voor op het revers. Dat het niet alles goud is dat blinkt, bleek al uit de toch iets minder gesoigneerde praktijklocatie (of is het slechts een postadres?) van Laumen Law. Maar de naam Laumen is niet voor niks gekozen, want mr Jouke Brada, Corporate legal advisor onder Laumen, ging een paar maanden geleden nogal failliet met zijn Brada Limitied Liability Partnership (LLP).

19 jaar geleden was alles leuker (bron: laumenlaw.com)
19 jaar geleden was alles leuker (bron: laumenlaw.com)
Toen een aantal zaken binnen het partnerschap niet echt boterden en twee partners uit de LLP stapten in 2013 (binnen 2 jaar na de fusie) bleef Brada met zijn kantoor aan de Apollolaan achter met een huur van 480.000,- euro's per jaar, een openstaande rekening van de societeit en een flinke achterstand bij de betaling van de aansprakelijkheidsverzekering waardoor deze niet meer geldig was (dit laatste een doodzonde, aldus de deken)

Verdere hoogtepunten uit het eerste faillissementsverslag
Zoals de kuchende regenjas die ons op het verslag tipte al opmerkte, leest het faillissementsverslag als 'een spannend jongensboek'.

Want hoe zit het bijvoorbeeld met de personeelsadministratie?
Wij quoten "Noemenswaardig is dat het UWV (afdeling handhaving) heeft laten weten dat zij de personeelsadministratie van gefailleerde onderneming wenst in te zien"

Woops!

En hoe zit het nou met die leasewagens?
"Contracten voor een aantal leasewagens voor een aantal advocaten, welke kort voor het faillissement zijn overgesloten"

(bron: laumenlaw.com)
(bron: laumenlaw.com)
Oh en we komen nog een bekende tegen, zo gezellig. Het is de heer C.H.J.M. Abeln, die samen met 4 anderen voor 2 ton per persoon borg stond voor een lening bij de ABN Amro. Nu maar hopen dat Abeln zijn zaak, ehm de zaak van demense tegen de Rabobank wint. ABN kan anders wel fluiten naar hun vordering van 1.786.615,67 euro aangezien er ook nog een rekening betaald moet worden aan de belastingdienst.

Hemelvaartleesvoer
Tsja, u kunt natuurlijk ook naar de Goudse Keramiekmarkt gaan, maar mocht u nog iets interessants met uw vrije hemelvaartsmiddag willen doen, kunt u natuurlijk ook de faillissementsverslagen van Apollonius LLP h.o.d.n. Brada LLP lezen in twee delen:

[SPOILERALERT]
Overigens, bij dit faillissement is door actieve overnames van personeel en activa niemand zonder werk komen te zitten behalve een advocaat-stagiair die naar een nieuwe betrekking zoekt.