Kroes en Quintana doneren miljoen aan Twents minderwaardigheidscomplex

Quizzzzz-je....

Wij poneren een stelling en u mag zeggen over wie dit gaat:

"Te zeer in zichzelf gekeerd, communiceert niet en is te bescheiden."

a) Frans Timmermans
b) B. van Beurden (Shell)
c) P.J.Th. Elbers (KLM)
d) Alle voorstaande antwoorden, behalve Timmerfrans....
e) Ik lees de Tubantia

We houden u niet al te lang in spanning, het gaat hier over Twente (een streek, niet eens een provincie). Deze conclusie trokken Neelie Kroes herself en Amerikaanse waaghals-investeerder Ray Quintana. 

Mejuffrouw Kroes heeft nieuwe nagellak
Mejuffrouw Kroes heeft nieuwe nagellak
Deze twee startup-experts deden even een potje Twente-bashen voordat er een potje geld wordt gedoneerd om van dat 'autistische' minderwaardigheidscomplex af te komen. Vanaf nu kunnen studenten van Universiteit Twente en Saxion (met een bachelor, master of PhD) aanspraak maken op het "Dutch Student Investment Fund" voor hun startup. Tot maximaal 1 jaar na hun studie kunnen de wannapreneurs 25.000 tot 100.000 euro voor hun onderneming aanvragen. 

Voor niks gaat de zon op natuurlijk, het gaat hier om een converteerbare lening die in een later stadium kan worden omgezet in aandelen. Slim van mejuffrouw Kroes en slim van Ray Quintana, die u vast nog wel kent van zijn eerdere Twentse miljoenen-avontuur het Cottonwood Technology Fund.

Ray Quintana en zijn pony
Ray Quintana en zijn pony
U blieft ook wel een beetje geld voor de *kuch* waanzinnige app die u heeft bedacht? Dan moet u naast dat u Twents student/alumnus bent ook langs de investeringscommissie die bestaat uit studenten. In Europa is het nog niet eerder vertoond dat een investeringsfonds werd geleid door studenten. Doen ze aardig daar in Twente, maar de schade die aangericht kan worden is enigszins beperkt, naar schatting 1 miljoen in 'de aankomende jaren'.

Nuf said.
(wij zijn onderweg naar het Oosten).