Het fantastische leven van John Cryan, de nieuwe CEO van Deutsche Bank

Zo fantastisch was het nou ook weer niet
Zo fantastisch was het nou ook weer niet
John Cryan, voormalig UBS-baas, wordt de nieuwe CEO van Deutsche Bank. Hij gaat de met Libor besmette heeren Anshu Jain en Jurgen Fitschen opvolgen. Nogal een populair heerschap deze Cryan, de koers van Deutsche spuit as-we-write omhoog. Laten we eens kijken naar het fantastische leven van deze opmerkelijk scherpe bankenman die meer inzicht in ABN had dan Rijkman G. himself....

Cryan werd geboren in 1960, in het pittoreske Harrogate (UK)...

Toen de natuur nog schoon was, en de sex nog vies.

Het bankiersvak leerde hij bij de Londense investeringsbank S.G. Warburg & co. Opgericht in 1946 door twee gevluchte Duitse joden, met een feilloos gevoel voor hoe het heurt. Vanaf de jaren 60 vierden zij hoogtij in het Britse financiële leven en waren verantwoordelijk voor de eerst hostile takeover in het Britse koninkrijk en tevens hadden zij de primeur voor de eerste Eurobond.

Siegmund Warburg zelf, workaholic en deelde dat graag met zijn werknemers. Roundoclock working was bij Warburg gebruikelijk.

In 1995 werd Warburg & co. overgenomen door de Swiss Bank Corporation, om uiteindelijk op te gaan in UBS. Cryan overleefde het hele up-or-out traject en schopte het uiteindelijk tot in de UBS-boardroom, als CFO. In 2010 nam hij daar om 'persoonlijke redenen' afscheid.

John (op links) had ook heus wel eens een momentje van verveling bij UBS

Overigens, mocht u nog twijfelen aan de capaciteiten van Cryan; hij zag al pre-bankencrisis hoe ontzettend slecht het ervoor stond bij ABN

Bron: The Telegraph
Bron: The Telegraph "the full story of how the 'world's biggest bank' went bust"
Maar niemand die wilde luisteren....

Na 23 jaar bikkelen bij UBS hing de toen 50-jarige Cryan maar relatief kort de vrije jongen uit. Al begin januari 2012 verschijnt hij weer op het financiële strijdtoneel bij Temasek, het staatsfonds van Singapore. Afgelopen januari wordt hij benoemd tot directeur van investeerder Man Group plc. en in april treedt Cryan aan als opzichter bij Deutsche. Onmiddelijk gaan er geruchten dat hij Jain en Fitschen van de troon gaat stoten, al wordt dat in alle toonaarden ontkent door Deutsche.

Wir haben es nicht gewusst...

Tot nu toe was het dus vooral work hard, little play, maar daar gaat nu verandering in komen hoor, John Cryan. U bent als nieuwe CEO namelijk ook de gelukkige eigenaar van de grootste kunstcollectie ter wereld in bezit van een bank. Met bijna 2 maal zoveel stukken als het Louvre. Dat wordt smullen!

Oh, hadden we al verteld dat de curator bij Deutsche wel van een geintje houdt en graag anti-kapitalistische kunstwerken bij de boardroom hangt, met als reden "kunst moet ontwrichten?" Werd het toch nog fantastisch!