Vaderlandsche carrièremevrouwen, ga cashen bij Apple!

This changes everything: Apple had gister weer een productpresentatie en voor het eerst in jaren presenteerden de computerboeren uit Cupertino iets nieuws. Het is, helaas voor de erkende fanboys & girls op de redactie, geen kek nieuw aluminium ding van tweeduuzend Amerikaanse greenbacks, maar een soort nieuwsapp en een berichtje over het al lang op handen zijnde betaalsysteem Apple Pay. Boring. De manier waarop deze dingetjes gepresenteerd werden is het echte nieuws, want voor het eerst mochten vrouwen de witte gympen van Steve Jobs vullen op het podium.

Toen de wereld nog in de Heere was waren appels en vrouwen maar een gevaarlijke combo. 

Managers Jennifer Bailey en Susan Prescott spraken het verzamelde journaille toe. Vrouwen op het podium is de eerste stap in een ambitieus diversiteitsprogramma. CEO Tim Cook wil snel dat er meer African Americans en vrouwen bij hem komen werken, want Apple is nu nog een beetje als uw locale visclub: wel erg veel blanke mannen. Vrouwelijke rolmodellen zijn dus erg belangrijk en Cook hoopt met deze zet meer meisjes en mevrouwen naar de techsector te krijgen. Mocht u dus een carrierèretijgerin zijn, hou dan vooral de vacaturepagina van de vrindelijke vrinden uit Cupertino in de gaten. Werken voor het rijkste en best gewaarde bedrijf ter wereld om uw iPadjes en MacBoekies te kunnen betalen is natuurlijk een uitstekend idee. 

Sjips! Nikkelen Neelie wijst u de weg naar de techsector. 

Tim Cook, zelf door zijn homosensuele gevoelens al een groot voorbeeld voor managers afkomstig uit minorities, heeft nog wel wat werk voor zich, met 60% man en een weinig diverse boardroom. Mocht het hem niet helemaal lukken om genoeg talent aan te trekken, dan kan ie altijd nog bellen naar onze BFF's van VNO-NCW, want de ondernemersclub heeft sinds deze lente een heus databeest met topvrouwen

Misschien is het wel een beetje een hangover van toen technogod Jobs nog leefde.Ondanks zijn quinoahobbies als veganisme en boeddhisme was Steve maar een misogyne lutser: hij dumpte zijn zwangere vriendin, liet zijn dochter in armoede opgroeien en was gewoon een allround sexist, dixit zijn boze exMisschien heeft Cook ook wel wat goed te maken, want in de vorig jaar verschenen biopic over Jobs zijn alle vroege vrouwelijke pioniers van de Macintosch op schofterige wijze weggeschreven.

Alle vrouwen in deze pyramide van dorks die de eerste Apple inelkaar schroefden zijn in de geschiedenis gedegradeerd tot koffiejuffen.

Apple gaat dus ook helemaal above and Beyoncé. Want laten we eerlijk zijn: who runs the world? Girls do