AH fusie: mysterieuzer dan database bonuskaart

De flirt tussen Ahold en Delhaize had wel wat eerder bekend gemaakt mogen worden meent een nogal gepikeerde Vereniging van Effectenbezitters (VEB). En over vertragingen gesproken, ook SNS heeft het wel een beetje gezien met Ahold, die fusiegesprekken duren wel heel erg lang. Gaat dit goedkomen?

Duurtlang = kostduur
Volgens de VEB waren Ahold en Delhaize al een week aan het overleggen toen het nieuws van de fusiegesprekken naar buiten kwam. En zelfs toen het naar buitenkwam duurde het nog een hele dag voordat Ahold het nieuws bevestigde. "Ahold-aandeelhouders die op 11 mei 2015 hun aandelen hebben verkocht, hebben mogelijk schade geleden omdat zij niet adequaat door Ahold zijn geïnformeerd over de fusiebesprekingen." Een stevige aantijging, echter de consequenties zijn vooralsnog te overzien; de VEB wil graag met de top van Ahold om tafel om het er over te hebben. 

Over kostenbesparing gesproken: die vakkenvullers kosten echt net niks bij AH
Over kostenbesparing gesproken: die vakkenvullers kosten echt net niks bij AH
Duurtlanger=kostnogduurder
Maar nu, een dikke maand verder in de onderhandelingen, vindt ook SNS het wel heel lang duren met die onderhandelingen. Om de boel bij de Ahold's en de Delhaize's even wakker te schudden verlaagden zij hun advies van 'neutraal' naar 'reduceren'. Sowieso is de juichstemming over de fusie al flink gedimd omdat de voordelen van de fusie nogal *ehm* florissant werden voorgespiegeld. Volgens Bloomberg zal de kostenbesparing van de fusie tussen de 300 en 700 miljoen euro liggen (0,5 tot 1,1%). Nog steeds aardig, maar om daarvoor nu juichend een happydance te doen op de beursvloer?

Meer vertraging dan de NS?!
Het lijkt erop dat deze fusie ondertussen meer vertraging heeft dan de NS tijdens een gemiddelde vrijdagavondspits. En het akkefietje met de VEB over het mysterieuze wel-niet-onderhandelen met Delhaize zou nog wel eens een boete kunnen kosten? Of zal de schuld net als met de mysterieuze bonuskaaart database gewoon op u worden afgeschoven?