Wie zijn de 9 NL ondernemers die de belasting voor miljoenen tilden?

Oh interessant, de FIOD deed een 'thema-onderzoek' en ontdekte een interessant potje niet-voldaan bij een negental ondernemers met een afdrachtverschil. Het gaat hier dus om oneffenheden in de afdracht van omzetbelasting en de bedragen verschillen van 250 duizend tot een miljoen euro per verdachte. Kassa! En eerlijk gezegd een nogal niet-slimme manier om de belasting te tillen. Nu zijn wel benieuwd WIE deze negen ondernemers zijn en hoe succesvol hun nering verder is wanneer ze tot een miljoen omzetbelasting schuldig zijn? 

Hoog tijd dus voor:

De 925 Quizzzzzzzz:

Kent u of bent u een van de 9 omzetbelastingtillers?

Om u een eindje op weg te helpen, de verdachten voldoen volgens de FIOD aan de volgende omschrijving:

  • Het zijn allemaal ondernemingen die los van elkaar een afdrachtverschil hebben (lees: ze hoeven dus zeker niet iets met elkaar te maken hebben).
  • De ondernemingen zijn operatief in verschillende branches, maar het gaat onder andere ombedrijven in software, transport en projectinrichting. (waaronder onroerendgoedbedrijven en callcenters).
  • De bedrijven bevinden zich in Eindhoven, Haarlem en Vlaardingen. 

Deze week nog worden de bedrijven en hun boekhouders op het matje geroepen bij de FIOD. Heeft u een idee wie deze creatieve belastingwanbetalers zijn? De reactievelden staan wagenwijd voor u open.