Rabobank gaat kapot aan trage aanpak

We moesten even twee keer kijken of we echt wel het Financieele Dagblad lazen, maar er staat inderdaad zwart op roze kritiek gedrukt over Rabo's topman Wiebe Draijer. Hij doet er wel heel lang over om tot een strategie te komen voor de Rabobank.  En een gebrek aan strategie in deze woelige dagen voor banken kan wel eens heel veel problemen opleveren. Wat nou, zijn ze bij het Financieele Dagblad ineens van hun geloof gevallen?

Toen Draijer nog messias was voor het FD
Toen Draijer nog messias was voor het FD
Leave Wiebe alone!
Na 258 dagen nog steeds geen strategie, geen visie maar enkel algemene duidingen, dat kan toch niet als zelfrespecterend bankbestuurder? Pas in december, zo'n 500 dagen na zijn aanstelling, zal Draijer eens vertellen over de strategische koers die zijn Rabobank gaat varen. Tussen de regels door lezen we hoe ellendig en vervelend dit volgens de FD-ers wel niet gevonden wordt. Zorgelijk ook, want hoe kan een bedrijf zich nou weren tegen alle sores waar banken aan blootgesteld worden tegenwoordig? Tot blijkt dat het eigenlijk helemaal niet de schuld is van Draijer, maar van *oh verrassend* het systeem.

"Zijn marathonaanloop zegt meer over het complexe besluitvormingsproces van de coöperatieve bank dan over mogelijke besluiteloosheid bij het voormalige hoofd van de Sociaal-Economische Raad."

Coöperatieve traagheid
Kortom, ook bij de jaarlijkse ledenvergadering van aanstaande donderdag kunnen we nog weinig vuurwerk verwachten van Rabo's roerganger. De contouren van een strategisch plan heeft Draijer echt wel in zijn hoofd, maar het is gewoon nog veel te vroeg om dat te presenteren zonder dat de leden er volledig van doordrongen zijn. Ondanks deze semi-maandagochtendkritiek van het FD zit er natuurlijk ook een andere kant aan dit verhaal: wanneer u maar lang genoeg wacht, lossen de meeste problemen zich vanzelf wel op. Ook een interessante strategie.

Everybody happy?!!