Dit beuren de grootste advocatenkantoren van Nederland [lijstje]

En wij maar denken dat het nogal sappelen was bij de grootste kudde beffen van de Zuidas en omstreken, maar het valt allemaal best mee. Een aantal advocatenkantoren zag ook nog in 2014 hun omzet stijgen. En Loyens & Loeff blijft de eindbaas met een omzet van 291,21 miljoen netto omzet.

If there were no bad people, there would be no good lawyers.
Charles Dickens
Cijfers please?
Tsja, omzet, is dat nou zo interessant, het gaat uiteindelijk toch om de winst die gemaakt wordt? Goed punt, maar helaas blijkt het via de bv-kerstbomen van de partners bijna niet mogelijk om daar een accurate inschatting van te maken. Bijna, dus niet helemaal, want as we speak zit een van onze huisaccountants op een niet nader te noemen Cayman island in een paar dossiers te wroeten. Wij vermaken u dan ondertussen nog even met de netto omzetten van 's lands grootste advocatenkantoren,
(bron: advocatie.nl)
(bron: advocatie.nl)

En de koek werd in 2014 dus zo verdeeld:

(klik voor groot)
(klik voor groot)

The only way you can beat the lawyers is to die with nothing.
Will Rogers ( Cherokee cowboy, vaudeville performer, humorist, social commentator)
Er valt nog wat te halen dus?
Ondanks dat de dalers de overhand hebben, zien we ook nog een aantal stijgers in het omzetlijstje. De Brauw Blackstone Westbroek heeft hun whopping omzetstijging van 10,7% te danken aan de toename van het aantal fusies en overnames. Verder wordt bij De Braauw ook aardig gecast met grote internationale arbitragezaken en bij interne onderzoeken.

NautaDutilh wijt hun omzetstijging volledig aan zichzelf, ze hebben gewoon een verdomd goede strategie richting 2020. 

Bon, aardige zakcentjes weer dus voor onze juristeristen, binnenkort een vervolg waarin wij u de prachtigste belastingontwijkende routes winst laten zien.