Ohwww, David Moskowicz was gewoon een beetje vergeetachtig

“Niet zijn naam maar zijn leeftijd speelt David Moszkowicz parten.” Aldus een giftige ex-cliënt van David de-broer-van Moszkowicz. Nadat hij van het Tableau geschrapt werd, ging David M. onmiddellijk in hoger beroep. Afgelopen vrijdag diende dat en een timide Moszkowicz trad aan.

Nadat David M. de afgelopen zeven jaar, al zeven keer eerder op de vingers werd getikt werden zijn laatste vergeetachtigheden hem fataal.

David Moszkowicz is een bescheiden, beminnelijke man en een zorgvuldig advocaat
Raadsman Cees Korvinus staat David Moszkowicz bij
Zaak 1: niks aan de hand, naamsverwisseling
Als u leest “advocaat verleent juridische bijstand aan zowel verdachte als nabestaanden van het slachtoffer” dan zal er zelfs wanneer u een InHolland-bachelor Communicatie heeft toch ergens een alarmbelletje rinkelen. 

Hoe. Heeft. Dit. Kunnen. Gebeuren? 

Hoewel dit uiteraard nooit mag moeten kunnen gebeuren, zien we in dit geval toch dat het ook weer niet expres ging. Een taalbarrière en ingewikkelde Somalische namen waren het euvel. Hoewel slachtofferhulp al eerder telefonisch contact opnam met David M. omdat zij het vermoeden hadden dat er sprake was van belangenverstrengeling kwam dat niet aan het licht. Het dossier van de nabestaanden van het slachtoffer stond per abuis op de voornaam geregistreerd. Onhandig, slordig wellicht, maar niet expres. 

kwijtraken, vergeten, dingen met bonnetjes kunnen de beste overkomen
kwijtraken, vergeten, dingen met bonnetjes kunnen de beste overkomen
Zaak 2: Bonnetjesaffaire
Tsja, een kwitantie vergeten uit te schrijven kan natuurlijk gebeuren. Maar als het om een bedrag van 12.000 euro gaat wordt dat niet heel licht vergeven. Zeker niet wanneer er ook nog een toevoeging wordt aangevraagd, terwijl mondeling is overeengekomen dat dit niet zou gebeuren.

Zaak 3: Whoops, dat hoger beroep
In de laatste zaak die besproken werd bij de zitting komt een “welbespraakte” getuige aan het woord. In eerste instantie werd verdachte veroordeeld, maar er was niks aan de hand, de Moszk zou wel even in hoger beroep gaan. Althans, als hij het niet vergeten was.

De nietsvermoedende cliënt werd tijdens een verkeerscontrole aangehouden en kreeg te horen dat hij direct door mocht naar de gevangenis u krijgt geen 200 gulden vanwege een openstaande straf.

Korvinus zou geen advocaat zijn wanneer hij nu niet zijn hele trukendoos zou opentrekken om de Moszk te verdedigen. De beste: 'Ja maar, de familienaam achtervolgt David M. en dat is niet eerlijk.' Overigens geeft David aan dat hij geen contact meer heeft met zijn broers en dat het wel waanzinnig druk was toen hij er ineens alleen voor kwam te staan.

Maar toch, David zelf kan niet meer aan de rechter vertellen dan dat hij 35 jaar lang zijn stinkende best heeft gedaan (en dat er de laatste tijd inderdaad een paar zaken mis zijn gelopen). Een man die het nu even niet meer helemaal aankan, dat is toch wat anders dan de gehaaide advocaat die er met de pet naar gooit?

Onze extragratis 925-tip: laat David Moszkowicz weer praktijk voeren onder een voorwaarde: dat hij een secretaresse aanneemt met een ijzeren discipline.