IKEA gaat nog harder cashen op plattelandsvrouw (m/v)

IKEA bedient de goegemeente graag met een gemeenschappelijke eenheidsworst identiteit op interieurgebied. Niet voor niks, anno 2014 leverde het ze €29.293 miljard euro op aan omzet. Aardig, maar dat kan beter, dat kan meer. Om nu iedere Britse provinciaal te voorzien van een Billy komt er een pilot met een heuse click & collect winkel in de wat meer rurale gebieden. Wij horen u hardop denken: Kassa!

It's a big country. Someone's got to furnish it.
IKEA
No more Yvon Jaspers
De pilot in Engeland is bedoeld om de door country livinging en Yvon Jaspers Boer Zoekt Vrouw-serviezen verveelde plattelandsvrouw (m/v) de ultieme toegang te geven tot schilderijen van rode rozen het strakke Zweedse IKEA design. Naast dat de klant aan de balie advies kan vragen over al hun bankproblemen waar de Grieken nog een puntje aan kunnen zuigen, kunnen zij ook hun bestellingen aldaar afhalen. Kwestie van Mohammed en de berg, maar dan super voordelig. 

Maarehmm internet?
Tot een paar jaar geleden was het bij IKEA niet mogelijk om online te bestellen en ook nu zitten daar nog een aantal (financiële) beperkingen aan. Onvoorstelbaar, maar onlangs dat IKEA  (naar eigen zeggen) de internetboot nogal gemist levert het hun nog steeds een prima jaaromzet op. Een dagje uit vol orgastische impulsaankoopmomenten voor de kortpittige huisvrouw levert gewoon keiharde cash op. Dus een fysieke winkel, iets kleinschaliger en voordeliger zou zeker de wat meer afgelegen potentiële klant kunnen lokken. 

Cijfers please?
Uiteraard wilt u nu heel graag weten hoe de nering van de (in Nederland gevestigde) Stichting INGKA Foundation oplevert? Doen we, hier een kleine samenvatting uit het jaarverslag van 2014. Niet geheel onaardig voor een NOT FOR PROFIT foundation, non?.

OPGELET: De afgedragen vennootschapsbelasting is bijna even hoog als de verplichte 22% in Zweden