Fotograaf opent brievenbusfirma en brengt belastingparadijs in beeld [lastig werk]

Nu moet u niet denken dat de hele dag met en camera rondlopen en wat kiekjes schieten altijd maar vakantie is. Nee, fotografie is een serieus vak en u kunt er zelfs zoveel pecunia mee binnenslepen dat u gaat morren over de belasting die u moet betalen. Het overkwam fotograaf Gabriele Galimberti in 2012. In dat jaar verdiende hij zo aardig dat hij eerst even moest uithuilen bij zijn vriend (en fotograaf) Paolo Woods op Haïti. 

Bron: phaidon.com
Bron: phaidon.com
Wat begon als een soort troost-grapje eindigde met een brievenbusfirma in een belastingparadijs. Niet om te belastingontwijken, welnee, maar voor de kunst he, voor de research. Dat beviel zo goed leverde zoveel interessante invalshoeken op (of zoals de Vrij Nederland het stelt: "Het begon te borrelen in hun hoofden" <-- Blendle, dus €) dat er een heel fotoproject uit voortkwam.

Vanaf 6 juli kunt u het resultaat bewonderen op het fotofestival in Arles. Voor u als oprecht geïnteresseerde en braaf belastingafdragende belastingbetaler zit een tripje Arles er wellicht niet in deze zomer. In dit geval kunnen wij u het fotoboek "The Heavens, Annual Report" aanraden dat deze heren belastingontwijking-in-beeld-brengers maakten. 

Komt u tenminste in uw hoofd ook nog eens op deze ware (tax) heavens on earth...

Voorproefje:

Bron: phaidon.com
Bron: phaidon.com
Ahw, een brievenbus op de Caymans, wie heeft dat nou? Behalve de eigenaars van de paar duizend brievenbussen op dit adres....

Bron: theransomnote.co.uk
Bron: theransomnote.co.uk
Mocht u als outlandishe brievenbuseigenaar wat messiasneigingen krijgen? Geen probleem, op de Caymans is lopen op water heel normaal.

Bron: phaidon.com
Bron: phaidon.com
Altijd bal in Singapore, even zwemmen op de 57e bij het Marina Bay Sands Hotel.

Bron: phaidon.com
Bron: phaidon.com
Als wij zo hard moesten werken als Neil Smith, financial secretary op de Britse Maagdeneilanden, zouden we spontaan burned-out raken van al dat overdreven paradijselijke palmenstrand dat een fatsoenlijk uitzicht blokkeert. 

Bron: phaidon.com
Bron: phaidon.com
Oh wacht! Welk belastingparadijs dat ook wel eens subtropische temperaturen heeft zou dit nou zijn?