De 3 beste dingen die Varoufakis in u en ons naar boven bracht

Over de afgetredenen niks dan goeds, we zijn al twee dagen zonder ex-MinFin Yanis Varoufakis en ineens voelden we een kleine leegte sluimeren. Hoog tijd voor een those-were-the-days-tribute aan de eerste minister van financiën ooit die de rockstar-status bereikte:

Rachel in de blote billen
Rachel in de blote billen
1. Verwacht het onverwachte
Een politiek verrassingsei als Varoufakis wordt u niet zomaar. Daar gaat jarenlange ervaring aan vooraf. Professor Monojit Chatterji, ooit supervisor bij Varoufakis' PhD onderzoek, zag het al lang aankomen: "He was always up for doing the unusual and the unexpected." Zo werd hij destijds geheel Rachel Dolezal-esque avant la lettre voorzitter van de Black Student Union

2. U kon zich weer een Gutmensch voelen

Even een shine momentje voor Jesse Frederik, de ongeëvenaarde ster van het economische journaille. Terwijl ie-der-een zich druk maakte over de showfoto's van Varoufakis en zijn eega, bleef hij bij zijn leest. En kon bij de weg nog even een kleine sneer geven aan de rest van de economische tikkers, tsk: "Ik heb het over het gilde van opiniemakers dat zich specialiseert in het beschrijven van de choreografie van de politiek. Dat wil zeggen: het spelletje, niet wat er op het spel staat."

3. Internationale roem! 
Need we say more? Dijsselbloem die als voorzitter van de Eurogroep volledig los kon gaan op de Griekse tragedie met als opponent Varoufakis. Maar laten we niet vergeten waarmee onze MinFin de hoogste ogen scoorde (en waar zijn imago internationaal onmiddelijk mee gezet werd).