15% kantoorknuppels verveelt zich letterlijk te pletter

We lezen het echt in de Knack: vooral kantoorvolk verveelt zich dood tussen 9 en 5. Nu ja dood, in ieder geval wel zo ziek dat ze er niet meer door kunnen 'werken', de bore-out is in opkomst. *gaap*

Ambtenarenziekte?
Volgens experts is de bore-out al lang niet meer exclusief weggelegd voor ambtenaren. Vooral de betere beeldschermwerker kan zich ongemerkt te pletter vervelen, wat dacht u van consultants? Een nieuw project opstarten is bijna altijd druk en stressvol, maar als u maandenlang onderzoek doet op detailniveau kan het noodlot en vooral de bore-out zomaar toeslaan.

Wie dan?
Volgens de experts gaat een deel van de bore-out lijders ten onder aan een leidinggevende die ze niet stimuleert. Of een leidinggevende die liever alles zelf doet. Daarnaast zijn het ook vaak (maar niet altijd) mensen die sociaal iets minder opvallend zijn. Natuurlijk herkent u zich hier niet in? Maar let op, de bore-out kan ook zomaar toeslaan wanneer u uw werk al lang onder de knie heeft, hoe ingewikkeld ook. Het gebrek aan uitdaging sluipt ongemerkt naar binnen en kom er dan maar weer eens vanaf. 

Bullsh*t?
Wordt het u nu allemaal wat te gortig en ziet u welvaartsziekterette-trend nummer zoveel weer bakken met geld in de laatjes van coachologen doen stromen? Daar heeft u een beetje gelijk in waarschijnlijk. Hoewel de aandoening door wetenschappers is beschreven is het geen klinische diagnose volgens de ICD-10 en dus ook geen reden om ziek thuis te blijven. Behandeling is daarom ook niet nodig, wel is het belangrijk dat de bore-out-er zijn baan interessanter maakt of een 'andere uitdaging zoekt'.

The two enemies of human happiness are pain and boredom.
Arthur Schopenhauer
Moneymaker
Een van de hoofdrolspelers in het artikel van Knack is Frouke. Een consultant die een bore-out kreeg doordat ze ingewikkelde formules onder de knie kreeg. En nu ja, consultant was. Haar baas had al lang gezien dat ze weinig produceerde, maar hey ‘In de consultancywereld is het vrij normaal dat maanden van overwerk afgewisseld worden met maanden van weinig werk.' Opdat u maar weer eens weet waar de marge zit.

Oh en met Frouke is het helemaal goed gekomen. Die verdient ondertussen te veel om zich nog te kunnen vervelen........; ze is bore-out coach. *BADOEM PATSJJJ*