Deze kantoorbaan wordt nooit overgenomen door robots [en bereken uw eigen overlevingskansen]

We hoeven niet bang te zijn voor robots, echt niet, zolang we de nieuwe techniek maar omarmen. Mooie woorden, maar vooralsnog lijkt het erop dat tegen 2035 bijna de helft van ons werk is overgenomen door robots. Daar waar de arbeider er bij de industriële revolutie aan moest geloven, is bij deze innovatie-kentering ook (en vooral) de kantoorknuppel aan de beurt. Maar er is een kantoorbaan die nooit overgenomen zal worden door robots, met de juiste studie is er hoop heeren!

In the twenty-first century, the robot will take the place which slave labor occupied in ancient civilization.
Nikola Tesla
Wat u nu gaat lezen zal u verbazen....
Nieuwssstukjestikkers, IT-ers, administateurs, ook een groot deel van het werk van de betere beursanalist wordt weldra overgenomen door zelfstandige algoritmes en andere hogere technologie. Wij juichen dat enkel toe. Maar als fans van de betere kantoorknuppels vinden we het ook wel fijn dat er een paar overleven. Persoonlijk hadden we het niet verwacht, maar het kneusje (althans de laatste tijd) onder de kantoorknuppels zal ook over twintig jaar nog stevig in het ZuidAs zadel zitten: de advocaat!

Volgens een onderzoek van Oxford University is de kans dat de advocaat zijn baan zal verliezen aan een androïde slechts 3%.
"Want een robot cq. volledig geautomatiseerd systeem zal nooit het niveau van een advocaat kunnen evenaren, laat staan overtreffen, als het gaat om de kunst van het onderhandelen en overtuigen, creativiteit en sociale opmerkzaamheid."
Het enige puntje waar robots beter op scoren dan de advocaat van vlees en bloed is persoonlijk inlevingsvermogen *MOEHAHA whoops*

Doe zelf de test
Nu we het toch over algoritmes hebben... Op basis van het Oxford onderzoek is een mooi volledig geautomatiseerd testje opgesteld om te checken hoe groot de kans is dat uw nering straks weggeautomatiseerd wordt. Kunt u hier doen. <-- mocht u de uitslag willen delen, onze reactievelden staan weer wagenwijd open.