Deze advocaat betaalt de reparatie van uw Aston Martin [kantoorsukkel á € 55.000]

Een conflict om uw bolide is nooit leuk. En wanneer de automobiel in kwestie ook nog eens een Aston Martin is neemt zoiets natuurlijk al gauw dramatische vormen aan. Maar wanneer zich dan een advocaat met een zelfoverschattingsproblematiekje in het strijdgewoel mengt kan u dat verbazingwekkend genoeg nog wel eens een financieel voordeel opleveren.

Weet u wie ook een Aston Martin had?
Weet u wie ook een Aston Martin had?
Ok, ruzie dus. Hoe dan?
Het uit de hand gelopen conflict begon ooit vrij romantisch. Noble House exclusive cars verkocht een Aston Martin aan adviesbureau HOAD (we horen het u denken, maar daar zijn op dit moment geen vacatures). Op een gegeven moment ontstaat er een conflict over reparaties aan de Aston Martin en vooral over wie die moet betalen. Noble House is het zat en besluit wat druk op de ketel te zetten: er wordt beslag gelegd op de wagen en die wordt in gerechtelijke bewaring gegeven. 

Gelukkig.., de Ashton is in ieder geval veilig…. 
Nu is het aan de rechter om te beslissen wie hier de onverlaat is en de advocaten slijpen de messen alvast. Of nu ja, in dit geval is een van de partijen vooral bezig met staren naar de eigen navel en bedenken hoe stralend zijn eigen spiegelbeeld hem deze dag weer toelacht… Hij is immers geweldig.

Deze werd ooit verkocht (ex-blondine) voor 4,6 miljoen dollar
Deze werd ooit verkocht (ex-blondine) voor 4,6 miljoen dollar
Oh nee toch? Ja hij doet het echt!
De dag komt dat de rechter een uitspraak doet in de Aston Martin kwestie. HOAD is het haasje en mag opdraaien voor €45.000,-. Okay, okay, de advocaat van HOAD zou dit wel even fixen. Er moet natuurlijk wel gelijk overgestoken worden: als HOAD betaalt, moet Noble House de auto weer vrijgeven.  Eerlijk is eerlijk.

En om alles dan ècht deugdzaam te laten verlopen wordt de vordering van €45.000  ,- eerst even op de derdenrekening van het kantoor van HOAD’s advocaat gestort. Of zoals de advocaat zelf stelt, het is al overgemaakt naar ‘zijn’ rekening. Daarnaast heeft de klant ook nog zo’n €10.000 euro aan proceskosten overgemaakt.  

Alles is keurig op orde volgens de advocaat van HOAD en Noble House geeft de Aston Martin weer vrij. Nu hoeven zij enkel nog te wachten tot het lang ontbeerde geld weer naar hun toe vloeit.

En te wachten…

En te wachten…

Deze Aston Martin was ooit van Paul McCartney
Deze Aston Martin was ooit van Paul McCartney
Oh nee toch niet!
Nu HOAD de bedrijfswagen weer in handen heeft blijkt (aldus HOAD) dat er enkele originele Ashton Martin onderdelen ontbreken. Oh nee, ze krijgen dus gewoon slechts een halve bolide terug? Alras besluit de advocaat van HOAD dat het geld dat volgens hem zekersteweten op de derdenrekening staat, niet meer door te sluizen naar Noble House. Dat zal ze leren daar, de schooiers!

Dit is hotelmedewerkster Martina Rossi die haar slipje laat zien... ehm die een interessante pose aanneemt op de originele James Bond Aston Martin
Dit is hotelmedewerkster Martina Rossi die haar slipje laat zien... ehm die een interessante pose aanneemt op de originele James Bond Aston Martin
Hoho, dat gaat zomaar niet
HOAD en hun advocaat steken een dikke middelvinger op naar Noble House en gaan over tot de orde van de dag. Nu ja, tot de volgende dagvaarding in de bus valt. Niet alleen vanwege de vordering van HOAD, nope, dit keer wordt ook het kantoor waar de advocaat werkzaam is aansprakelijk gesteld. Hoppa!

Want hoe u het ook wendt of keert, de advocaat heeft meerdere malen bevestigd dat het geld op ‘zijn’ rekening stond èn dat er geen voorwaarden waren verbonden aan de overschrijving, behalve dan dat de Ashton Martin terug moest naar HOAD.

De rechter geeft Noble House gelijk (wederom). De advocaat is zijn afspraken geenszins nagekomen en is aansprakelijk voor dit echec. Overigens, saillant detail, op dit moment staat de €55.000,- niet (meer?) op de derdenrekening van het kantoor. Niks mee te maken vindt de rechter, dan dokt het kantoor zelf maar.

Ach ja, helemaal niks mis met een stukje zelfliefde natuurlijk. Maar overdrijf het niet, voor u het weet betaalt u de gepeperde rekening van andermans luxewagen. Whoops!