€60 miljoen voor designer IKEA [horror]

U dacht dat u ermee kunt volstaan uw amourette eens per 5 jaar (of per verhuizing) te begeleiden naar de IKEA? Tsja, dan heeft u waarschijnlijk nog niet van designmeubel-voor-n-prikkie-winkel Made.com gehoord. En hoe online dat dot-com ook klinkt, er komt een heuse Made.com winkel in Amsterdam. En neen, al dit nieuws kunt u niet op slinkse wijze achterhouden voor uw duifje; Made gaat ook investeren in een grote publiciteitscampagne, onder andere op tv. Moeten we dit willen?

Maar Made.com?
De designshop-site werd opgericht in 2010 in Londen. Sinds 2014 is Made.com ook in Nederland neergedaald en niet zonder succes. Vooral het verdienmodel lijkt nogal aan te slaan. Made.com heeft verschillende designers waar ze mee samenwerken en die een deel van de opbrengsten krijgen. Geen gedoe dus met eigen fabrieken en andere sores. Verder geen ellenlange leveringstijden bij Made.com, zij stroomlijnen het productieproces zo dat u bijna on demand uw designspeelgoed geleverd krijgt. Best intrigerende concurrentie voor de Nederlandse meubelbouwers die snakken naar een marktherstel.

Venture Capitalists
In de laatste financiering waren het VC's Fidelity en Partech die samen met 60 miljoen euro over de balk kwamen. Heul aardig, maar daarvoor moet Made.com dan wel flink groeien op het Europese vasteland. Wij zeggen hou uw portemonnee hart maar vast, de design-pr0n komt er aan!