Roger Lips flikt het weer: claim bij voormalige vastgoedtak SNS voor 5 tot 100 miljoen euro

Roger-the fugitive-Lips geeft niet op. Sterker nog, ook vanuit Dubai verweert hij zich stevig en dit keer is niet ABN-Amro, maar SNS Propertize de sjaak.

De claim:
SNS is verantwoordelijk voor de ondergang van zijn bedrijf.

Het prijskaartje:
In eerste instantie 5 miljoen euro, maar er is nog een claim in de maak voor een schadevergoeding en die zou wel eens op kunnen lopen tot 100 miljoen euro. 

Ka-TSJING-BOEM!

Kijk, zo kennen we heer Lips weer. Ooit was hij een vastgoedkoning die miljoenen waard was, maar (aldus Lips) daar kwam een einde aan, ook door het gekonkel bij SNS. Ja echt, SNS Propretize dit keer en niet ABN-Amro en hun vermaledijde curatoren. De hoofdrolspeler in dit financiële drama dat Shakespeare himself graag had bedacht, is Buck Groenhof, een voormalig SNS vastgoed-directeur van bedenkelijk allooi.

Groenhof kreeg de schuld van zo'n beetje alles dat misliep bij de toenmalige vastgoedtak van SNS. De verdenking waar u zich hem wellicht nog van herinnnerd is dat hij zijn eigen vrinden inhuurde tegen exobitante tarieven (waarvan Groenhof zelf dan vervolgens weer via een omweg een aardig graantje meepikte). Maar op het moment dat Groenhof om deze en andere kwesties in het vizier komt bij de FIOD, probeert Lips net een miljoenendeal te sluiten met de toenmalige vastgoedtak van SNS.

The Wall
Het mega-winkelcentrum The Wall (u weet wel, langs de A2 bij Utrecht) bleek een enorm fiasco. Zelfs de 50 miljoen extra waar Lips destijds privé garant voor stond gaan eraan. Lips maakt op dat moment een deal met SNS: zij nemen Lips' privé schuld over en in ruil daarvoor worden zij eigenaar van The Wall. Opmerkelijk, maar wel een oplossing. Helaas komt SNS de afspraak nooit na. Volgens Lips is dat omdat op datzelfde moment de zaak Groenhof aan het licht kwam en alle deals die onder zijn regime gemaakt zijn, nu verdacht waren.

Kan zijn, stelt Lips, maar daardoor ging wel zijn hele bedrijf naar de galemiezen.

Bon, en nu?
En nu feliciteren wij heer Lips eerst met zijn ingenieuze claim, of het werkt zal de rechter natuurlijk moeten beslissen. Verder kijken we nu al uit naar de schadevergoeding waar advocaten en andere rekenmachines nu de hoogte van proberen te betalen. In de tussentijd kunt u zich altijd nog vermaken met heer Lips' blog, waar alle ins, outs en opmerkelijke zaken omschreven staan omtrent zijn faillisement en zijn 'vlucht' naar Dubai. 

Oh en nog een ding: herinnert u zich nog de foto's van de afgetakelde villa die Lips achterliet voor zijn curatoren? Dit is het echte verhaal (incluis foto's) volgens Lips. 

Update: 
Ha een tweet van de persvoorlichter van SNS, we bellen even: Inderdaad, de claim van Lips ligt NIET bij SNS maar bij Propertize (ondertussen een volledig zelfstandig bedrijf, voorheen SNS vastgoed). Vooralsnog weten we niet waar de aangekondigde claim van Lips á 100 miljoen euro schadevergoeding neergelegd gaat worden, bij SNS of bij Propretize.