Ex-bankier Peter Verhaar keert banken de rug toe [#doeibanken]

Kijk, dat Peter Verhaar (ex-ABN Amro, ex-ING, ex-Bank Labouchere) nogal kritisch is op zijn voormalige broodheren wisten we natuurlijk al lang. Maar hij lijkt ook steeds meer daden bij zijn woorden te voegen:

Ah, interessant en waarschijnlijk nog slim ook. Er zijn nu zoveel FinTech bedrijven die tussenkomst van banken overbodig maken, dat Verhaar zeker een punt heeft. We willen de term 'kapitalistisch anarchist' niet in de mond nemen hoor, maar Verhaar heeft voor de gelegendheid wel direct een nieuwe hesjtek in het leven geroepen (dan moet het wel serious business zijn).

Bon, een beetje schoppen tegen het systeem lijkt ons altijd een goed idee. We gaan kijken hoe #doeibanken zich verder ontwikkelt. In de tussentijd vindt u hier nog interessante anarchistische tips om uw overheid en het financiële systeem mee te jennen. Nogal tendentieus stukkie, maar als u er even doorheen prikt best handig voor de startende anti-kapitalist.

En het allerbelangrijkste: of u nu uit de kantoorsilo zit te staren naar de grijze luchten, of samen met vrouw en kinders opgesloten in een All-Inclusive in Turkije: Er. Is. Hoop. 

Nou ehm, beat the system dan maar, he?