Bankiers, het boeit niet dat u dom bent

Bent u behept met een wat lager dan gemiddeld IQ, maar heeft u het toch gered om een HBO of Universitaire studie af te ronden? Dan zegt dat waarschijnlijk vooral wat over uw arbeidsmentaliteit. En weet u voor welk vak u dan uitermate geschikt zou zijn? Inderdaad: bankier.

Talent, een boven gemiddeld intellect, een maatschappelijk betrokken cv, creativiteit, leiderschapskwaliteiten, inspirationeel vermogen, u heeft het allemaal niet nodig in het bankierswezen. De enige cruciale factor om daar de ladder te beklimmen is hard en veel werken, het systeem is verder niet zo lastig te begrijpen. Fijn toch?

Heeft u per ongeluk toch een bovengemiddelde intelligentie en heeft u ambities op financieel vlak? Wellicht kunt u dan eens uw heldere licht laten schijnen bij een Hedge Fund waar u intellectueel nog wel uitgedaagd kunt worden.

Overigens is er voor elk intelligentieniveau wel wat te vinden binnen de haute finance. Op Quora vonden wij een handig overzicht van ervaren financiële heeren die antwoord geven op de vraag:

"Waar heeft u het meeste talent voor nodig? Een baan als bankier, bij een private equity fonds, een venture capitalist of toch een hedge fund?"

Bron: Quora
Bron: Quora
Bron: Quora
Bron: Quora