Advocaten marktplaats blijkt bak vol ellende [en conspiracy theoriën]

Als u dol bent op de reality shows van SBS en RTL gaat u helemaal smullen van rechtszaakplaats.nl. Op deze site kunt u uw zaak voorleggen en advocaten kunnen vervolgens 'pitchen' om uw raadsheer te worden. Nu de site een week in de lucht is, is er al een bonte verzameling ellende opgetikt door vaak geëmotioneerde medemensen. Oprichter en advocaat Oscar van Oorschot vroeg zich van te voren vooral af hoe het zou gaan lopen. Nou-hou, wij hebben een klein vermoeden.... [understatement]

We are all now connected by the Internet, like neurons in a giant brain.
Stephen Hawkin
En het was al omstreden...
Al voor Van Oorschot los ging met de site was er al flinke kritiek op de site. Immers, volgens de gedragsregels van de orde van advocaten mogen advocaten geen beloning of provisie toekennen of ontvangen voor het aanbrengen van opdrachten. Geen probleem, aldus van Oorschot. "de advocaten betalen alleen een vergoeding om te kunnen pitchen." Hmmmmkay dan, we vinden het knap gevonden.

Nooit meer reality-tv
Wij snappen natuurlijk ook wel dat de gemiddelde advocaat zijn geld verdient met het oplossen van andermans ellende en dat de casi vrijwel nooit fleurig zijn.

Maar dat de site binnen no time als uitlaatklep voor bakken ellende zou worden gebruikt dat had toch niemand verwacht. Of eigenlijk wel, want: zhis isz zhe interwebszsz... Bij dezen alvast een kleine bloemlezing van al het reality-drama waarbij u zich stiekem best goed voelt (althans: u bent blij dat u er niet zo aan toe bent). Het Viva-forum is er niks bij!

"Mijn man bleek na 20 jaar homoseksueel en een klootzak"
 Alles is ruk en vooral mijn ex!

 "De gemeente (of toch aliens?) heeft mijn huis leeggeroofd"
Oh, haat u het ook zo wanneer de gemeente (kabouters/laven/Bilderberg) weer eens uw huis leeg jat?

"Stalker wordt beschuldigd van stalken"
Heel ingewikkeld dat stalken van tegenwoordig. Want wie stalkt wie nou eigenlijk en wanneer is dat terecht?