Deze Villa's kunt u nog voor een prikkie kopen [geen marktherstel]

U moet het vooral zelf weten hoor, maar in Buitenderingië is het qua woongenot en vooral qua huizenprijzen best aardig toeven. Voor u als potentiële koper dan, want buitenlui die van hun woonboerderijen en villarettes af willen zijn momenteel nogal *kuch* teleurgesteld. Hoewel de NVM eerder aangaf dat de markt over de volle breedte herstelt blijkt dat niet helemaal het geval.

Er gaat niks boven Almere
Makelaars die gespecialiseerd zijn in de meer rurale domicilie geven aan dat de NVM het niet helemaal bij het rechte eind heeft. Zij zien nog geen enkel herstel en moeten hun (verkopende) klanten dan ook vaak uit leggen dat tussen hun droomprijs en een reëele vraagprijs aardig wat verschil zit. Behalve in Almere.

*hier heeft u even tijd om weer terug te klimmen op uw bureaustoel*

De huizenmarkt in Almere herstelt zich dus wel langzaam. De grootste reden is waarschijnlijk dat de druk en de prijzen op de Amsterdamse markt zo hoog zijn, dat men als vanzelf in Almere terecht komt.

Er is hoop
Gelukkig is er in de provincie nog plek zat en als u in een kooplustige bui bent zouden wij zeggen, ga voor een van deze plattelandspareltjes:

Woonboerderij Noordwijk, provincie Groningen, € 1.075.000,- 
Voor iets meer dan een miljoen heeft u niet alleen een eigen buitenplaats á 18.794 m2, maar ook een aardig inpandig zwembad, een sauna en uiteraard een eigen bak om uw paarden te dresseren. Logés kunt u kundig wegbergen in het gastenverblijf.

Kasteel Buggenum, provincie Limburg, €1.950.000,-
Uw. Eigen. Kasteel!
Voor nog geen 2 miljoen eurii. Need we say more? Behalve dat het in Limburg ligt, zien wij niet zoveel bezwaren. Overigens: sjieke shopping- en flaneerstad Düsseldorf is vlakbij.

Villarette Bergen, provincie Noord-Holland €1.885.000,-
U bent na al die jaren design van Loods 5 al dat smaakvolle gedoe wel zat? Gaat u toch lekker naar Bergen, daar staat een prachtig praalpaleis op u te wachten. Marmeren badkamers, nagemaakte Dynasty trappen en een kortpittig gekapte tuin. Komt dat zien mensen!

Zijn wij nu even op de plattegrond aan het kijken hoe we überhaupt in Buitenderingië kunnen komen.