Deze Venture Capitalist doet het zonder kapitaal, is dat verstandig?

Weer een nieuwe mogelijkheid voor jong talent om hun onderneemsel zonder al te veel (eigen) moeite groot te laten worden. En een kans voor de betere entrepreneur om voor een prikkie aandelen van veelbelovende startups in handen te krijgen. MediaMonks en oud Hyves-laaf Remco Bos zijn gestart met hun VentureFathers. Een soort Venture Capitalist zonder kapitaal.... Zegt wat?!!

Wie? Hoe? Echt?
Als u nu nog niet weet wat MediaMonks is, heeft u echt te lang op de ZuidAs zitten navelstaren. Deze Nederlandse onderneming is opgericht in 2001 en ontwikkelt en bouwt 'creative digital productions.' Dus dat wat de reclamebureau's bedenken, dat ontwikkelt en bouwt Media Monks. Klinkt nogal paarse broek? Valt mee, de mediamonniken hebben naast hun hoofdkantoor in Nederland ook vestigingen in Singapore, Los Angeles, New York en Dubai. Ze zijn overigens nog op zoek naar vrinden die ze kunnen kopen in Shanghai en Sydney.

Sinds begin dit jaar is MediaMonks samen met Bos begonnen aan VentureFathers. In plaats van geld, gaan zij startups bewierooken met gratis werk dat door (wie anders) dan MediaMonks geleverd wordt. Super slim, want Media Monks zegt zelf ruimte zat te hebben en vraagt 'enkel' wat aandelen in retour. Vast heel welkom bedoeld, maar in Buiten-Internettië wordt dit opgevat als "we hebben geen ruk te doen, proberen op deze manier de portefeuille te vullen en bidden (hence monniken) dat er een moneymaker tussenzit."

Zhis is zhe interwebszzz
Maar in de razendsnelle wereld van de (web-)ontwikkelaar hoeft dit helemaal niet het geval te zijn. Voor internetmaatstaven is MediaMonks met hun 14 jaar al een stokoud gerenommeerd bedrijf. Om op deze relatief voordelige manier hun toekomstige klandizie en innovatie veilig te stellen is niet heel onverstandig, waarschijnlijk ook niet onverdienstelijk. En dat zonder dat er in eerste instantie cash aan te pas komt. Heuj...