Gaat Gutmensch Albert Röell dan KPMG redden?

Wow, even weer terugkrabbelen op de bureaustoel hoor: de opvolger van Jan Hommen, CEO van KPMG, wordt niemand minder dan Albert Röell. Die naam kent wellicht als u een beetje in de pensioen- en effectensfeer opereert; hij is dé topman van Kas Bank.

KPMG hartje Policor
Na de ondeugende fratsen van Jurgen van Breukelen was KPMG wel even aan wat politiek correctere lieden toe. Daarop werd adviseur Jan Hommen ingehuurd om het uithangbord te worden van de accountantsclub. Een keurig heerschap dat beter bekend staat als de bonusloze bankier met wereldprestatie. In de tijd dat hij (toen nog) staatsinfuusbank ING uit het slop trok, deed hij dit zonder exorbitante beloning. 

Hommen had echter nog genoeg andere dingen te doen, het is tijd voor een vaste opvolger en Röelll lijkt er ook weer eentje uit het policor-vaatje: transparantie en Pure Play (echt) zijn de stokpaardjes van Röell)

U mag gewoon jonkheer zeggen hoor
Waar zit dan toch de echte KPMG factor bij Röell? Precies, bij 'Röell' <-- een van de grootste adellijke familie's die ons land nog kent. Hoewel Röell zelf aangeeft dat hij van de 'lange' en niet de rijke tak afstamt houdt hij het predikaat 'jonkheer' graag in ere. Behalve op zijn Engelse kaartje, maar Hollandse adel en Britse contacten hebben ons eerder oorlogen dan pecunia opgeleverd. Al met al een verstandig heerschap die Röell.

En policor, dat mag wel in deze tijden (zo vlak voor de caroussel weer gaat draaien) waarin gefluisterd wordt dat KPMG door de akkefietjes-uit-het-verleden niet meer overal even welkom is?