RaRo's, Jaguar: James Bond wordt weer verwend door Q

Van sommig autonieuws kunt u niets anders doen dan de scotch uit uw snor vegen en gehuld in het kriebelentste tweed "bloody marvelous" uitbrengen. Het zien van de nieuwe automobielen van de aankomende Bondfilm is zo'n bericht. 

Het wagenpark voor de aankomende Bondfilm is namelijk smashing. Natuurlijk verlaat men zich. Reed Bond in de boekjes van Ian Fleming nog in een Bentley (uiteraard opgevoerd door een trouwe monteur, ex-RAF), tegenwoordig zijn Bentleys vooral vreselijke Duitse bakbeesten voor overbetaalde voetballertjes. 

Nee, dan Jaguar en Land Rover. Sinds Jaguar afstapte van de bekende bolhoed-XJ en met modern design de wereld versteld deed staan was het eigenlijk nog wachten op een nieuwe legendarische sportwagen van het merk. welnu, met de C-X75 lijkt dit behoorlijk gelukt te zijn. Helaas is de Bondvillanesque turbinemotor uit de concept car vervangen door een ronkende V8, maar dat is eigenlijk helemaal niet erg. 

Allereerst dus de C-X75, in een kleur die Koning Willy zonder schaamte zou kunnen bestellen voor naast zijn eveneens oranje z.m.s Taxpoet. Gister heeft onze majesteit weer heel wat dinero's toegeschoven gekregen, dus geld zou geen issue hoeven zijn.

Geliefd als OpperBretelMobiel en als uit graniet gehouwen monument voor thee, tweed en teckels, de Land Rover Defender mag na 70 jaar toch met pensioen. Maar hoe! 

Tegenwoordig is London al lang niet meer van de Britten, maar van de Arabirio's en Russen die in de meest wanstaltig gepimpte Chelsea Tractors over Sloane Square scheuren. Ook aan deze mensen is gedacht, met een wel erg zwarte Range Rover. Perfect voor als u weer enkele miljarden zwart geld uit uw Ex-Sovjetrepubliek heeft getrokken en dat uit wilt geven in Harrod's. 

Meer foto's, filmpjes en kijkplezier bij de vrienden van Jalopnik.