Oh nee! Doutzen zo ‘arm’ dat ze moet bijbeunen op de catwalk? [Model Monday]

Toch even schrikken hoor deze maandagochtend. De uitbater van AHAU Gele Zon B.V., top-entrepreneurette Doutzen K., moest na jaren weer eens afdalen naar de catwalk. Of, er letterlijk eigenlijk weer op klimmen, staat ze er financieel dan zo rot voor?

Al jaren, zeker sinds La Doutz contracten scoorde bij l'Oreal en Victoria’s Secret, loopt ze niet meer op de catwalk bij de modeweken in Parijs, Londen en Milaan. Althans, tot afgelopen week toen ze zich het schompes trippelde bij Balmain en Mugler. Het resultaat, aldus Doutz zelf:

 

Paris, it was real..... #currentmood #pfw #flightcancelled #getmeoutofhere

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

De reden dat Kroes sinds 2008 een plekje 'naast', in plaats van ‘op’ de catwalk prefereerde was simpel: die modeshows zijn eigenlijk vooral goed voor de naamsbekendheid en die had ze al meer dan voldoende. Vrij vertaald: een dagje of twee baletten voor de camera levert gewoon meer op, waarom dan de tandjes werken op zo'n Fashion Week?

Maar ineens staat de mooiste van het land dus toch weer op het podium. Gaat het wel zo lekker daar bij AHAU Gele Zon B.V. en AHAU Gele Zon Holding, waarvan Doutzen Kroes de enige aandeelhouder is?

1) Ha, een zaak aan de Barbara Strozzilaan 201 (daar waar Spaces op de Zuidas zit). Een trustkantoor uiteraard, met op dit moment nog 607 andere actieve brievenbussen.

2) Maar hoe zit het nou met die cijfers die niet gepubliceerd worden bij de (moeder-) Holding, noch bij de B.V. ? We bellen deze week nog met de accountant voor een lesje Kroeshouden, beloofd!

Jaaromzet 2014
Toch willen we graag iets meer weten en gelukkig hebben de cijferknuffelaars van Forbes nog wat sommetjes gemaakt (waarvoor dank). Doutzen staat nog steeds op de vierde plaats van de Forbes best Paying Models lijst, met een (geschatte) jaaromzet in 2014 van $7,5 miljoen. Niet onaardig. En het lijkt ons dat ze met dit bedrag en dat van de jaren ervoor genoeg centjes bij elkaar heeft gemodeld om nog één tot tien levens lang te kunnen rentenieren.

Maar toch weer die catwalk op... Gewoon voor de leuk, of toch om die gedelfde inkomsten van het Victoria Secret's contract (dat onlangs is afgelopen) te compenseren? Dat laatste zou zakelijk gezien toch heel slim zijn. Er zit nu eenmaal een houdbaarheidsdatum op de nering (haar fysiek) van Doutzen.

Anderzijds, kan het ons wat schelen. Het harde werk van afgelopen week leverde in ieder geval weer wat oogpareltjes op. Het was in ieder geval Doutzen's meest actieve week op Instagram in jaren. Maar liefst 30 plaatjes gedeeld aldaar, tegenover gemiddeld 3 in andere weken. Toch aandacht? Ah, soit, kijk en geniet.

 

Me in my own world....

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

Me in my own world....

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

First look at @balmainparis #balmainarmy @olivier_rousteing #PfW #SS16

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

Love my girls

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

What a night.... (Regram and @mertalas)

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

Çok güzel Mert @mertalas

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

#AuRevoir #pfw

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on