Bi ba borrelnieuws! Nolet koopt zich in bij Bols

Vroeger dronk den werkman nog wel eens een jonge klare na de gedane arbeid. Tegenswoordigs is dat allemaal niet meer hip en moet de kantoorknuppel het doen met een gin & tonic met allerlei gare planten, tot overmaat van ramp nog eens geserveerd in een soort vissenkom die je een "copa" moet noemen. 

Bij Bols en Nolet doen ze net alsof ze gek zijn en stoken ze keurig wat de markt verlangd: hippe ginnetjes en wodka en "Dutch original gin", wat natuurlijk gewoon een jonge borrel is maar absoluut niet zo genoemd mag worden. Met succes: het Bols voor de wind en Nolet krijgt met Ketel One Wodka de Amerikanen helemaal Siberisch-Lyrisch, op reviewsites scoort het Hollandsche product nog beter dan de wodka of choice van rappers en andere high rollers, Grey Goose. 

Mooie concurrentiestrijd, non? Toch niet helemaal, want familiebedrijf Nolet heeft vanochtend bekend gemaakt dat het zijn belang in Bols opgeschroeft heeft naar 21% voor een onbekend bedrag. Nog niet de 30% die het bedrijf zou verplichten tot een heus overnamebod. Powersnor Corné van Zeijl spreekt zelfs over een coupe. Nog een copa real Dutch gin met tonic dan maar? Het is tenslotte al bijna vijf uur-ish.