Beter dan de Bondgirl, de Aston Martin DB10 [VIDEO]

Of de film net zo goed is als de recensies? Uw 925-Verslaggever was deze week bij de première van Spectre, het nieuwe avontuur van 007. Onze shaken not stirred-conclusie: een 148-minuten durend testosteronsalvo. Maar James’ wielen zijn spannender dan z’n prooidier. 

Première
Allereerst onze overlevingstip: piep tijdens de reclames nog even de art deco-wc van Tuschinski in, want deze Bond vergt een sterke blaas. Dat komt niet alleen door de stevige knokpartij met de reus Dave Bautista, maar vooral ook door de recordlengte van de film en de spec-ta-cu-lai-re openingsscene. Nee, we doelen niet op die glansrol voor de broer van Gerard Joling, die met aangedraaide testikels tracht Adèle te doen vergeten, maar op het debuut van de Aston Martin DB10. Tien stuks produceerde Aston Martin, op speciaal verzoek van regisseur Sam Mendes. (In serieproductie zal deze auto niet gaan, hij dient wel als inspiratie-model voor de in 2017 te lanceren nieuwe baby-Aston).

Maar hoewel Daniel Craig nog steeds het uiterlijk heeft van een Poolse vrachtwagenchauffeur, blijkt-ie niet in staat zijn wielen op de weg te houden. Zeven van de tien DB10’s crashten. Daar gaat je no claim, Daniel. Het overgebleven trio DB10's is nu op tournee. En, geloof het of niet, een van die drie mocht 925 als eerste begluren, betasten en bekwijlen in de showroom van importeur Kroymans te Hillywood. Nu kunnen we beginnen over zijn sexy vormen, de prestaties van zijn potente de V8 of de alleszins onbetaalbare prijs van - vermoedelijk - luttele miljoenen, want deze auto zal apart geveild gaan worden. Maar soms schieten woorden te kort, dan moet je gewoon kijken. En luisteren. Klik dit vlugvlug met iPhone gedraaide filmpje . De naam is Ten, DB Ten

O ja, nog één dingetje: de Bondgirl. Sympathiek voor 50+ dat Monica Bellucci een glansrijke bijrol vertolkt. Zijn we voor. Maar mademoiselle Léa Seydoux zal met haar optreden in Spectre niet in de hooggehakte voetsporen van Ursula Andress (aka Honeyryder in Dr. No), Carole Bouquet (aka Melina Havelock in ‘For Your Eyes Only’) of Famke Janssen als Xenia Onatopp treden. Niet zwoel, nauwelijks spannend en vergeten d’r beauty case naar de set mee te sleuren. Mogen wij de producent voor de volgende Bondfilm deze Limburgse versnapering suggereren?

Tenslotte, heeren, toefje cultuur: het stemgeluid van de nieuwe Aston...