D66-Wethouder Vincent van den Bosch heeft Pools 'modellenbureau' en meerdere Audi's van 'je-weet-wel-wie' (1)

En die 'je-weet-wel' zou wel eens deze Oekraïens-Israëlische trustkantoorbaas kunnen zijn; Zeev Holender. Zou hij ook de Oostblokker zijn die met Audi's rondstrooit in de Steenbergse politiek?

'Ik test ze alleen maar', refereert hij verder aan de schone Poolse jongedames die Vincent van den Bosch uit Steenbergen kennelijk moet beoordelen op 'het kunnen ontvangen van buitenlanders'. 

U kent de lokale Wethouder Economische Zaken van Steenbergen al dankzij zijn hoofdrol in deze internetklassieker 'je was een leuke dorpsgek'. Hij reageerde niet alleen op het optreden zelf, maar ook op ons artikel over een schuld van € 1,5 miljoen. Daar kwamen wat bijzondere details naar boven, iets met knappe Poolse dames. 

Het gaat om zijn baan bij PNO CEE, dat bedrijven helpt subsidie aan te vragen bij overheden. Als hij inderdaad managing partner was, zoals zijn cv stelt, dan was hij wel degelijk directeur toen deze schuld werd aangetrokken. Hij is er dan niet hoofdelijk voor aansprakelijk maar dat hebben we ook nooit gesteld. 

Dat PNO CEE heeft onderstaande directeuren gekend en daar staat de D66-wethouder inderdaad tussen. 

Het moederbedrijf in dit rijtje is van de genoemde Holender, een Israëlisch-Oekraïense advocaat en trustkantoorhouder. Sinds 2013 is hij uit PNO, net als Van den Bosch. Opmerkelijk genoeg is de nieuwe eigenaar, Gydan, niet te vinden in het Nederlandse Handelsregister.

De naam doet Hongaars aan en daar is deze 'Nederlandse' vennootschap wel te vinden. 

Wat we bijzonder vinden aan deze Van den Bosch is dat hij meerdere Audi's bezit terwijl hij van PNO een leasebak kreeg. Staat allemaal letterlijk op zijn facebook. 

Zelfs 'een gemeentecollega' kreeg een '4-ringen' van 'je-weet-wel-wie'. 

Wie is deze collega? Waarom heeft een wethouder meerdere Audi's naast een ingeleverde leasebak? En vooral; wie is 'je-weet-wel-wie' die Audi's uitdeelt in de Steenbergse politiek?

Uit de namen, ons netwerk * KUCH * en dankzij een beetje logisch redeneren hebben we wel een idee waar het modellenbureau van Van den Bosch zich bevindt. We zullen onderzoek ter plaatse moeten verrichten en dat vinden we heel vervelend. Geachte Heer van den Bosch, doen we een drankje en eventueel een dansje bestellen als u weer in het Poolse bent?