Ja! Luchtkasteelverkopers en bejaardenmeppers van Aurora zijn terug

Vraagje: Zou u hier uw centjes kiepen? Wel eerlijk zeggen he. 

U kunt het maar beter niet doen. Het komt dan namelijk helemaal niet terecht bij het leuke meisje in de video, maar bij Marcel Sanders, die ooit snode plannen smeedde met ene Benny Wessels. Een miljoen of twintig wilden ze destijds hebben. 

Dat plan was als volgt. Marcel Sanders zou een resort in Portugal bouwen: 'a millionaire lifestyle for a fraction of the cost'. Nederlandse beleggers mochten meedoen vanaf € 50.000 en kregen een megarente uit de exploitatie. Alleen bestond het resort helemaal niet, dat hebben we ter plaatse geconstateerd; het was een ordinaire scam. Daarom werden er alleen maar minder goed voorgelichte beleggers aangetrokken, maar die beschikken weer niet over de benodigde liquiditeiten; er bestaat blijkbaar zoiets als een positieve correlatie tussen sluwheid en vermogen. 

Marcel Sanders belt zijn neef Dennis op, die vanuit Oost-Nederland een oplossing voor dit probleem heeft gevonden. Samen met zijn werkgever Benny Wessels slaagt hij erin Nederlanders met overwaarde op hun huis ervan te overtuigen dat ze deze moeten opnemen. Dat kan hier: als de waarde van het huis de hypotheek ver overstijgt kan een extra krediet worden gebruikt om mee te beleggen. Als die belegging een rendement van negen procent kent, wordt hiermee de rente op de tweede hypotheek betaalt en maakt het huis de bewoner slapend rijk. 

Deze verkoopkreet leerde Dennis bij de verkopers van Zon Invest en Pure Energy, die op soortgelijke wijze € 11 miljoen afhandig maakten bij soms dezelfde beleggers die later door Aurora aangesproken zouden worden. Hier zou er in groene energie belegd worden, maar de directeur van deze fondsen, Fred Kras, stak de emissieopbrengst in zijn zak om er lekker van in Spanje te leven. Een van onze lezers trof hem aan op het strand en maakte deze foto. 

Dat wilden Wessels en neef en oom Sanders ook wel. Alleen was in Nederland de kredietcrisis uitgebroken en waren banken minder bereid om hypotheekklanten nog meer uit te lenen om ermee te beleggen in de projecten van vage Portugese stenenschuivers. Het drietal verzon een list. Ze vonden een bank, een van de grote vier van Nederland, waarvan de interne controle zo lek als een mandje was. Werd de kredietaanvraag afgewezen, dan stuurde Wessels een nieuwe aanvraag naar dezelfde bank, maar dan met vervalste gegevens; plotseling was het inkomen van de aanvrager ineens verdubbeld. 

De desbetreffende hypotheekbank had dus meerdere dossiers van dezelfde klant of aanvrager, maar door het genoemde lek in de interne controle zag deze dit niet. De bank en het OM zijn op de hoogte gebracht dus dit gat is al even gedicht. Naarmate de crisis vorderde, nam het aantal Nederlandse beleggers dat af wilde zien van deelname aan de schimmige belegging, toe. Omdat het drietal in geldnood zat, besloot het de deelnemers die doorhadden dat ze beter uit de buurt konden blijven van de 'prestegeuze belegging', te intimideren. Daarvan zijn meerdere geregistreerde gevallen bekend en daar is ook aangifte van gedaan. Het drietal schuwde er ook niet voor om bejaarden zelfs fysiek te intimideren, door vernielingen aan te brengen aan hun bezittingen of ongevraagd aan de keukeltafel te verschijnen. 

Waar zijn Marcel Sanders, neef Dennis en Bennie Wessels ('B&W Kwadraat bv') gebleven? Van de laatste weten we dat hij uit de Gemeentelijke Basisadministratie is uitgeschreven; Zijpendaalseweg .. te Arnhem was zijn laatste adres. Nu woont hij als spookburger in de buurt van Ede, waar hij in ieder geval een tijd, zwart, fysiek werk heeft verricht. Als je bejaarden kunt intimideren is dozen sjouwen ook niet moeilijk. Die komen we binnenkort nog wel tegen in de lokale kroeg. Maar Sanders is naar de VS vertrokken, Texas om precies te zijn. Daar heeft hij geld geleend van een niet nader te noemen Europeaan, 'meerdere tonnen in euro's'. Op die lening is verzaakt dus in de VS was Sanders ook niet meer veilig. Sinds hij daar vertrok zijn we het spoor bijster. Zou hij gestopt zijn met mensen tillen? Dat dachten we even. 

Tot we deze tip kregen (publicatie na verzoek van de tipgever). Wordt vervolgd. 

Dear MR Wellens,I came across your web publication about Aurora Group published in September 2009. I got in contact with Mr Marcel Saders [sic] in 2012. My [...] is [...] with [...]. In 2012 I started helping him financially as he could not pay the [...]. As of today he owes me several hundred thousands Euros. He always talks about his mega million projects and promised to pay. Latest "deadline" for a partial payment was Oct 30. You guessed right. He did not pay. He is absolutely uncommunicative. Last known location Russia or Azerbaijan and probably Kiew, Ukrain. He operates several companies. All the publication on the Internet are absolutely wrong and fraudulent. He supposedly has a cooperation with Wirtgen, Royal Haskoning and Elevo Group. I think you should take a look at this gentleman again and warn your members. Apparently he has 81 shareholders already which will probably never get their money back. His residence in Portugal, values at about 650,000 has two lien on it for over 1.8 million. If you are interested, I can provide you with the sad details of the last 3 years. You mentioned an earlier article about Auroa and Marcel Sanders. I could not find that. Please send me a copy or the reference where I can find it.