925 sprong met de Iceman in de Noordzee

 

Uw verslaggeefster staat op deze foto. U mag raden.

Beste NRC Tech&Media,

U heeft helemaal gelijk. Want wie wil er nu voor een ‘sollicitatie’ drie minuten kou verrekken in de Noordzee? Eigenlijk niemand. Toch was 925 erbij. Iets met *whoppa* Gonzo stijl.

Business Talent Network organiseerde gisteren een recruitment event (nee, NOS, géén sollicitatie!) waarbij ruim 200 studenten en 10 bedrijven letterlijk met elkaar in zee gingen onder leiding van The Iceman, Wim Hof. Een uniek recruitment event, waarbij zelfs de karmapunten nog werden aangevuld. We doen verslag.

Student meets toekomstige broodheer
Tien bekende en minder bekende bedrijven, waaronder Ahold, Unilever, Bain&Company, Zuid-asprominentje Accenture en Coca Cola Enterprise gaven deze dag workshops. Gek genoeg waren het niet de workshops of de duik in de Noordzee die de dag uitdagend maakten, maar voornamelijk de lunch - geheel verzorgd door Ahold - viel zwaar. De hardwerkende studenten en andere aanwezigen mochten zich storten op plastic bakjes hipstervoer zoals kienwah, bietjes met propjes geitenkaas, bulgur boelgoer en linzen. Jummie! Gelukkig is het niet goed om veel te eten voor het zwemmen.

Hoehaaaa
Na de lunch werd de tweede helft positief gestart met het Wilhelmus onder leiding van ex-hockeyer en entrepreneur Floris Evers. Hij deelde in twintig minuten zijn visie op het leven. Toen, na een korte onderbreking voor (de)hydratatie, stormde met een Bokito-achtige kreet The Iceman binnen.

Toen begon het spektakel. Wim Hof heeft het talent om mensen te laten verlangen naar zijn gekte. Door ons mee te nemen met zijn bewegingen en oergeschreeuw kreeg ondergetekende verassend veel zin om de zee in te rennen. Zie hieronder voor een impressie van honderd toekomstige pakkenrakkers deinend van links naar rechts:

En waar wij na een omkleedsessie nog even een korte voorbereiding buiten mochten genieten:

Toen: het moment suprème, waar ook de consultants en recruiters enthousiast meedipten:

De dag eindigde met de uitreiking van een cheque van €40K voor de aanleg van waterputten aan Ole Kuney, arts, ontwikkelingswerk en Masaï-stamhoofd (das pas een carrière!), die in vol ornaat, maar zonder springen, aanwezig was om te cashen voor het goede doel. Karma galore!

Accepté, het was koud, edoch met behulp van de technieken van Wim Hof is zo’n zout dompelbadje al gauw aangenaam. Rekent u er maar op dat, mocht u besluiten om uw studentenleven in te ruilen voor een plekje in de kantoorsilo, uw sollicitatie net zo zal verlopen.