Het gaat juist hartstikke lekker met Joris Luyendijk, ook al gelooft hij daar zelf geen biet van

 

Oh nee, Joris Luyendijk maakt zich zorgen. Volgens hem heeft hij dus ‘volgelingen’ op Twitter die zijn boek nog niet gekocht hebben. U moet zich niet teveel zorgen maken hoor heer Luyendijk; wij belden even met uw uitgever en het lijkt erop dat u dit jaar alle records gaat breken met uw foliant “Dit kan niet waar zijn”. 

Hoera gefeliciteerd!
Ten eerste heeft de heer Luyendijk nu al aangetoond dat hij meer mensen weet te interesseren voor de wereld van de banken dan heer Van Egmond voor die van de voetballerij. Nee echt. Het best verkochte boek van 2014 was Kieft, met geinige anekdotes uit de wereld van het grote en snelle voetbalgeld. In totaal werden van Kieft in Nederland 159.163 exemplaren verkocht in 2014.

Bron: CPNB
Bron: CPNB

Aardig wat boeken, maar Luyendijk heeft in 2015 al bijna het dubbele aantal bereikt met zijn "Het kan toch niet waar zijn". De uitgever zei het zelf:

 [kwoot] we zijn deze week de 300.000 verkochten exemplaren gepasseerd. [unkwoot]

Het gaat dus fantastisch?
Gefeliciteerd hoor heer Luyendijk! U heeft het even gesjeft, drie-honderd-duizend exemplaren in ons Nederlandje. Alle kritiek op de inhoud van economen (we weten allemaal dat dat geen echte wetenschappers zijn) en beledigde bankiers daargelaten, u heeft het Nederlandse volk eindelijk geïnteresseerd in de wereld van het grote en snelle geld. Hulde, niets dan dat.


Toch even terug naar die tweet van Luyendijk. Is het echt zo ruk wat betreft die verkopen van de Engelse vertaling van zijn boek Swimming with Sharks? Nou ja, volgens Luyendijk zelf zijn er dus in ieder geval minder exemplaren verkocht dan zijn 219K volgers op Twitter. We probeerden nog wat verkoopcijfers los te peuteren bij de Britse uitgever Guardian Faber Publishing, maar die houden daaromtrent de stiff upper lips stijf op elkaar.

De Twittercampagne van Luyendijk leverde in ieder geval al weer wat extra omzet op. Welaan!