# 1 Een bloemetje voor de Moldavische Maffiabankier [925 Jaaroverzicht]

Vindt u ook dat u teveel belasting betaalt? Gebruikt de Moldavië-Cyprus-Amsterdam-route, bent u in een keer van die blauwe brieven af. Hoe het precies werkt, dat leest u hier

Vlad en Vladi zijn handig, daarom komen ze er mee weg. Bij het tekenen van het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Moldavië heeft toenmalig Europees baasje Herman van Rompuy het bestrijden van corruptie met dit duo besproken. Nu blijken ze juist het brein achter de fraude te zijn die het land destabiliseert.

Nogal beschamend, dus we bedekken het allemaal maar met de mantel der liefde. We schreven een vijfdelige reeks over dit verschijnsel, het maffiabankieren, waarvan u hier de samenvatting en de links naar de andere artikelen aantreft. In deel drie bespraken we waarom veel Europese politici toch zo enthousiast zijn over open grenzen. Uit de casus van liberaal leider Guy Verhofstadt blijkt dat hij er zelf ook een privébelang bij heeft. Dit specifieke artikel deed de servers roken, dus een bloemetje leek ons op zijn plaats. Eerlijk is eerlijk, het is een IQ > 130 - verhaal dus bewaart u het maar voor na de oliebollen. Maar als u in 2016 nog belasting moet betalen, dan heeft u dat vanaf nu echt aan uzelf te danken. Het kan anders