Jordin van Zwol blijft onze Tinderdates maar oplichten met spookwoningen

We hebben hem een maand de kans gegeven om onze woningzoekende Tinderdates niet langer lastig te vallen met nepadvertenties, maar Jordin van Zwol weet van geen ophouden. Met #inAmsterdamtehuur plaatste hij nietbestaande advertenties van bestaande huurwoningen. Als iemand hem benaderde stak hij de bemiddelingskosten in zijn zak. Bij oplevering van de woning komt zijn klant dan voor een lelijke verrassing te staan. Daar is hij gelukkig mee gestopt maar Van Zwol heeft meer pijlen op zijn boog. 

Vorige maand schreven we dit artikel. Van Zwol plaatst advertenties van huurwoningen, maar de foto's en de tekst zijn gewoon van een andere site getrokken. 

Neem deze woning in het compex van de oude stadstimmertuin. We pakken deze, omdat de foto met het dakterras goed herkenbaar is. De woning bestaat echt maar Van Zwol heeft het recht helemaal niet tussen huurder en verhuurder te bemiddelen; de laatste heeft er geen flauw benul van dat Van Zwol zich als tussenpersoon heeft opgeworpen. Als er een nieuwe bewoner is gevonden (in Amsterdam niet heel moeilijk op dit moment) dan wordt de oorspronkelijke advertentie, zoals hier op Funda, aangepast. Het is zo meteen duidelijk dat reageren geen zin heeft. Aangezien de advertentie van bijvoorbeeld deze woning niet op #inAmsterdamtehuur is aangepast kunnen we gerust stellen dat er inderdaad geen contact is tussen verhuurder en 'bemiddelaar'.

Tot eind vorig jaar had Van Zwol (dat is de man die smakelijke doch matige advocaatjes inhuurt om ons te bestrijden) inderdaad het lef om de maand bemiddelingskosten in rekening te brengen bij argeloze woningzoekenden. Daar is hij mee gestopt. Hoe we dit weten? Sjiek verhaal. Er zijn meerdere Tinderdates in de categorie 'belt helaas niet meer terug' geweest van redactieleden die door hem zijn benaderd. Omdat ze direct al argwaan kregen, toen ze met een nieuwe vlam op zoek gingen naar een volgend liefdesnestje, besloten ze 'the Power of Google' te gebruiken en zo kwamen ze weer bij 925 uit. En sindsdien regent het terugkerende Tinderdates die niet nog eens willen afspreken, maar ons enkel willen wijzen op de strapatsen van Van Zwol. Nu zijn we eigenlijk een beetje klaar met dit gedoe. 

Daarom publiceerden we het verhaal van vorige maand, waarbij we met Van Zwol hebben afgesproken dat hij een maand de tijd kreeg deze scam af te bouwen. Daarom zijn er ook geen namen genoemd in het eerste artikel, wat het voor hem makkelijker maakt om een eerlijke, echte baan te vinden. Helaas is #inAmsterdamtehuur nog steeds alive and kicking. Gelukkig wordt er geen maandtermijn voor bemiddelingskosten meer gepakt. Wel is er nu een telefoonnummer waar woningzoekenden tot tien minuten in de wacht worden gehouden (€ 0,99 per minuut). Totaal zinloos natuurlijk.
Ook verkoopt hij abonnementen voor € 7,50 per maand waarbij huurders 'voorrang' krijgen maar aangezien de echte verhuurder (zoals hier Woonstichting De Key) hier niet in gekend is heeft de woningzoeker er geen biet aan. De hoogwaterbroek is overigens een poging zich te associeren met onze eigen Jort K. Uit reacties onder het vorige stuk konden we opmaken dat Jordin zich als het neefje van de bretel presenteert. Aangezien ze niet dezelfde achternaam hebben zou dat moeten betekenen dat de laatste een zus heeft. Ook na heel goed nadenken is die er toch echt niet. 

Sommige lezers vroegen zich af waarom de politie niet optreedt aangezien dit overduidelijk oplichting is. Een inspecteur laat in vertrouwen weten dat oplichting geen delict is waar de politie aandacht aan besteedt, waardoor de meeste aangiftes worden geseponeerd. Eigenlijk komt men dus per definitie weg met oplichting en hebben wij de ondankbare taak dit aan te pakken. Zonde van de tijd, beste politie, we besteden onze tijd liever aan belangwekkender zaken. Een exit van Van Zwol naar een eerlijke baan (we hebben voorgesteld dat hij 'foodie' zou worden, helemaal hip tegenwoordig) leek de beste optie, reden genoeg om in het vorige artikel geen namen te noemen. Gedurende een maand, dat is. Hoi Jordin.