Een koffer voor snelle jongens [925 Kelderminicam]

Kent u dat: seconden voor de gate sluit op Schiphol aankomen en dan te horen krijgen dat die vlucht naar London City toch heus - so sorry! - vertrekt vanaf de G-pier? Twaalf minuten rennen, àls u al langs die beveiligers-met-behoud-van-uitkering komt die lamlendig suggereren dat die tube tandpasta een kleefbom kan zijn. Herkenbaar, helaas. Zeker voor Fokke de Jong, de oprichter van pakkenimperium Suitsupply die vaker languit in vliegtuigen ligt dan in z'n eigen ledikant. De beste innovaties komen uit eigen ergernis voort. Zo ook The Race Case, Suitsupply's autoped voor de luchtforens die van opschieten houden. Okay, de claim op de website 'Maximum speed 300 mph' lijkt wat ambitieus, maar na meerdere testreizen is Uw Verslaggever van dienst om. Dit is nu al de gadget van het jaar. Of eigenlijk: van vorig jaar. En volgend jaar. Zweetvrij zoeven naar je vlucht, je weer even dat jongetje van zeven met kniestukken voelen - wie wil dat nu niet? Bescheiden disclaimer: deze Race Case wekt onversneden jaloezie bij medereizigers die zich voortslepen door de eindeloze gangen van de internationale luchthavens. Geheid dat-ie aan z'n eigen succes ten onder gaat, want van honderden langs elkaar zoevende koffers worden mannen met uniform en mensen met rollators uiterst zenuwachtig. Kortom, nog even te koop. Prijs: grofweg een ticket Londen, achter het gordijn.