Lustrum Vindicat zadelt vereniging op met verlies van € 322.580,30 [UPDATE]

UPDATE 08-04 - 11:41
De Praeses van Vindicat weet ons te vertellen dat het verlies niets met verrekening van de BTW te maken heeft. Het verlies is ontstaan doordat het evenement groter uitpakte dan verwacht. Zo is er meer geld uitgegeven aan het terrein, de beveiliging en moest op het evenement op het laatst geluidsdicht worden gemaakt. Tijdens de ALV is 'constructief overlegd' en de vereniging gaat nu kijken naar de verschillende opties om het verlies te dekken. Het verlies heeft 'geen consequenties voor individuele leden'. Voelt u uzelf ook begaan met de arme studenten? Dan kunt u hier een MiniVo, Vo of SuperVo doneren. 

Oorspronkelijk bericht:
Het corps, broeinest voor carrièretijgers en wulpse dames. Vroeger nog een intellectuele club, heden ten dage zelden wat meer dan een veredelde discotheek. Het Groninger Corps, Vindicat Atque Polit, heeft afgelopen jaar haar 200-jarig bestaan gevierd en pakte groots uit. Denk grootse Intercorporale, ski reizen à la KPMG, poepchique dagen en zwembadparty's.

Een zeker fiscus van de lustrumcommissie heeft echter het verschil tussen een vereniging en een bedrijf niet goed begrepen. Bedrijven mogen de belasting die zij betalen over ingekochte goederen verrekenen, verenigingen mogen dit niet altijd. Als je bij een lustrum dat totaal twee miljoen heeft gekost dit consequent vergeet eindig je dan opeens met € 322.580,30 kosten die je toch wél moet betalen.  

Kelder
Het is niet de eerste keer dat Vindicat een misrekening maakt, en dat maakt het verhaal net even extra grappig pijnlijk. In 2014 bleek de kelder drie ton duurder uit te vallen dan begroot. Oplossing: alle biertjes 10 cent duurder. Zo zuipt 'de toekomst van Nederland' het pand gauw weer bij elkaar. 

Naar het schijnt heeft de vereniging donderdagavond een ALV belegd om hierover te beslissen. Het zou zomaar kunnen dat elk lid gevraagd wordt om € 300 bij te lappen, maar helaas neemt niemand de telefoon op om dat te bevestigen. Zonde dat het zo moet eindigen, maar gelukkig heeft de vereniging wel de leukste dag van haar leven gehad.