Dik Wessels wil met hypochonderbedrijf Prescan knallen, ook in Rusland

Daarom heeft de Twentse miljardair een 'substantieel' belang genomen in het zorgbedrijf. Voor een paar duizend euro mag u in een hotel verblijven en wordt u preventief doorgestraald, op zoek naar allerlei kwalen waar u wellicht niet van op de hoogte was. Helemaal mooi. Maar waarom moet u in een hotel verblijven? De scans worden door de Gezondheidsraad in Nederland niet erkent. Een ongerichte scan van een compleet lijf levert zoveel informatie op, dat een dokter er niets mee kan. Pas als u een gerichte klacht heeft, kan er gericht gezocht worden naar de oorzaak van een kwaal. De kans dat er een kwaal wordt ondekt die niet reeds voor klachten heeft gezorgd is nagenoeg nihil

Daarom moet u ook naar Duitsland. Prescan is evenwel een winstgevende business. Hangende de overname heeft het bedrijf versneld een jaarrekening opgeleverd. Zo hebben we nu al cijfers van 2015, terwijl we een half jaar geleden pas wisten hoe 2013 werd afgesloten.

Prescan maakt een fatsoenlijke winst, want anders kan de winstreserve (de opgetelde ingehouden historische winsten) niet groeien. De kaspositie is maar matig. Fijn dus dat Wessels meedoet, want Prescan heeft dochterbedrijven opgericht in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Rusland. In 2009 had de club het even moeilijk, maar die tijden zijn voorbij. 

Als Wessels zo vriendelijk is om wat middelen ter beschikking te stellen, is er alle ruimte om te groeien. Britse en Russische rijken zullen niet bereid zijn om naar Duitsland te vliegen voor een scan, dus er zal lokaal geïnvesteerd moeten worden. Het verleden heeft bewezen dat het model van Prescan werkbaar is. En anders zou Wessels zijn zuurverdiende geld er niet op stukslaan. Dus laten we niet flauw doen over de medische noodzaak, dat Prescan gaat nog eens heel groot worden. 

Vooruit, nog eentje.