Voor slechts € 29 doet u mee met de rellen in Parijs (het gaat een hete zomer worden) #NuitDebout

Weer een topic over het rapaille dat Parijs op zijn kop zet, waarom? Omdat het grotekse vormen begint aan te nemen. Frankrijk, La Grande Nation, kernmacht, lid van de Veiligheidsraad en één van de grootste economieën is niet in staat om een bende linkse stenensmijters te tuchtigen. En dat geeft te denken. Het toerisme in Parijs is ingestort. Een enkeltje vanaf Amsterdam kost nog maar € 29 per persoon, maar dan is het te hopen dat uw duifje behalve romantisch ook een beetje avontuurlijk is aangelegd. 

Nuit Debout ('staande nacht') begon twee maanden geleden op de Place de la République, als een protestbeweging van Franse 'onrendabelen'. Het werd al vrij snel grimmig, omdat er poppen van Franse politici te bungelen werden gehangen. De lokale sterke arm der wet ontruimde het plein daarop, hoewel de NOS het nog steeds over mensen die protesteren voor 'sociale rechtvaardigheid'. 

Het wordt al snel duidelijk dat we het hier niet om schattige betrokken studenten gaat. Die flamberen namelijk geen agenten met molotov-cocktails. 

Maar dat wisten we al. Nu wordt pijnlijk duidelijk dat de politie niet in staat is om het geweld de kop in te drukken. Het probleem verspreidt zich naar andere steden en naar de ernstig gesegregeerde buitenwijken. De ME maakt overuren, tevergeefs. 

De politie kan nu ofwel meer geweld gebruiken, ofwel het leger om assistentie vragen. Alleen spelen ze de linkse complotgekkies daarmee in de kaart, want dan is het echt 'de staat tegen de burger'. Daarnaast is de zomer aangebroken en dan blijven Parijzenaren traditiegetrouw langer buiten en later deze maand komen daar ook nog eens tig miljoen voetbalsupporters bij. Dat men eventjes lekker aan het rellen is mogen we als normaal beschouwen, het is immers wel Frankrijk. Maar het valt nu niet meer in te zien hoe en wanneer dit gaat stoppen. Er is intussen bijna geen enkele cultureel verantwoorde toerist meer over en dat beginnen ze te merken in Parijs. Als ze over een eeuw kijken hoe de Kale Laagvlakte aan de Seine is ontstaan, dan zou het zomaar kunnen dat dat proces in de zomer van 2016 begon. Intussen mag u blij zijn dat u niet bij de Franse politie werkt.