Prijsvraag: hoeveel (zwart) geld heeft rapper BOEF hier op tafel liggen?

Wie zoveel groen ziet, die moet wel tuinman zijn. Toch? Nee. Rapper Boef doet het niet gek. De contanten komen uit de import/export, dixit de artiest zelf. 

Best wel slim: de ondernemersbaten worden gebruikt om muziek te maken. De winsten die dat weer oplevert zijn wit en voor je het weet ligt de tafel vol met doekoe. Ja, maar is dit geld niet gewoon nep?

 

..... Ziet veel groen je zou denken hij is tuinman

A photo posted by Boef (@boef072) on

Wij denken van niet. Ten eerste komt dit papier niet gewoon uit de printer. Op de voorgrond zien we de metaalachtige glinstering die vrij lastig voor een namaker te realiseren is. Bovendien is het voor een recidivist niet handig om het bewijs van een volgende overtreding (het maken dan wel hebben van grote hoeveelheden nep geld) gratis en voor niets op social media te zetten. Opsporen en vervolgen wordt voor de platte pet zo anders wel héél makkelijk. Het heeft er dus alle schijn van dat dit echte knisperende contanten zijn. Maar hoeveel geld ligt hier? De winnaar maakt kan op een meet & greet met de artiest.  

Update: foto verschwunden. Gelukkig hebben we een schermschot.