Hoeveel miljoen loopt Sylvana Simons door echtscheiding mis (is ze daarom zo boos)?

Kent u de uitdrukking 'a woman scorned'? Of 'Hell Hath No Fury Like A Woman Scorned'? Berg u maar als het zover is, dat bewijst Sylvana Simons maar weer. Vanuit het niets strijdt ze tegen Zwarte Piet, hottentotten en eskimo's. Wat hebben die nou weer gedaan? Inderdaad. Maar BraboNeger weet het beter, dat is altijd zo. 

Wie vrouwen een beetje kent, weet dat een dergelijke uitbarsting van woedende creativiteit volgt op een relatiebreuk die financieel zeer slecht voor de vrouw uitpakt. Dan gaan ze in het gunstigste geval op mindfulness maar het kan dus ook anders. Simons was tot eind 2013 samen met ondernemer Roland Kahn, bekend van Cool Cat. Even zijn jaarcijfers erbij pakken.  

De toename van de overige reserve met € 5,5 miljoen betekent dat de winst in het boekjaar minstens zo hoog was, dus dat is lekker. Bij elkaar heeft Kahn alleen al in deze bv een vermogen opgespaard van € 145 miljoen, dus hij is minstens dat bedrag waard, zouden we denken. Het concern zelf laat echter weten dat er geen sprake is van een honderd procent-aandeelhouder in deze, het bezit is verdeeld met de kinderen. Dan nog is Kahn een nette middenmoter in de Quote 500 dus en nice-to-have als partner. Maar Simons bleek helaas niet het meest prettige mens op aarde te zijn om mee samen te wonen, dus ze werd de deur gewezen. 

Ze bezit nu twee huizen in Duivendrecht, die ze heeft samengevoegd. Ze stonden (of staan) dus naast elkaar, dat zult u begrijpen. Er rust een hypotheek op van € 755.000 terwijl ze voor € 695.000 te koop staan. Simons gaat hier dus een dik verlies krijgen, aangezien ze eerst hoopte op een opbrengst van € 750.000. Het is dus maar te hopen dat ze de Kamer in mag, want anders krijgt ze het financieel heel zwaar. De andere sollicitaties lopen ook niet echt lekker. 

Dat is onze 50 cents als het om Sylvana en haar woede om kinderfeestjes gaat. Een andere verklaring dan de 'a woman scorned'-hypothese voor zoveel irrationaliteit is niet te bedenken. Oh, u kent de klassieker over de gekwetste vrouw niet? Bij deze.