Brekend: uitslag referendum de prullenbak in, associatieverdrag Oekraïne gaat gewoon door

Die heftige scoop is van De Volkskrant. MinPres Rutte kondige in april al aan dat hij wilde wachten op het referendum aan de andere kant van het Kanaal. Nu is de reactie er en het verdrag gaat gewoon ingevoerd worden. Wel zal er een document worden toegevoegd met zaken die Nederland belangrijk vindt. Zo wordt er iets gezegd over de afdracht van geld naar het land, iets wat op weerstand stuit in Nederland. Het addendum zal helaas juridisch irrelevant zijn als het desbetreffende artikel 453 gewoon als zodanig wordt ingevoerd. 

Dat verdrag, is dat echt zo slecht voor ons land? Ja, dat is het. We hebben geprobeerd het tegen te houden, tevergeefs. De plunderende oligarchen lachen zich rot, de Nederlandse boer gaat eraan. Ook voor de economie van Oekraine is het een schadelijk verdrag, omdat het de douane-unie met Rusland opbreekt. Hier zijn eigenlijk geen winnaars, tenminste geen fatsoenlijke.