Snel praten met Turkije én Oekraïne over toetreding tot de EU (1)

Het voordeel: we krijgen er een hoop tanks bij. De nadelen zijn evident. Dit topic doen we evenwel in twee delen, het saaie technische gedeelte komt morgen. Volgens het CDA-blog (en daar vinden we alles) is er aanstaande zondag een extra vergadering van de EU, als reactie op de gebeurtenissen in Turkije. Nu zijn we wel eens kritisch geweest op de EU maar een bepaald onderwerp van de agenda is toch, eh, opmerkelijk. 

Nederland gaat met de Minister van Buitenlandse Zaken van Turkije praten over uitbreiding van de EU. Immers, Turkije is nog steeds een kandidaat-lid. Misschien zegt u: dat is wel het laatste dat we nu moeten doen. Maar het staat er echt. Verder hebben we de afgelopen dagen geleerd hoe de EU over zaken als persvrijheid denkt. Verder lijkt het erop dat Oekraïne wel degelijk een toetredingsverdrag heeft getekend maar dat bewaren we voor morgen.