Gay Pride: wie zijn de rijkste homo's van Nederland?

Het is weer bijna Gay Pride, de tijd van het jaar waarin de Rue de Vaseline wordt omgetoverd tot een echt Sodom en Gomorra en dat is mooi, omdat het kan. Maar wie zijn eigenlijk de rijkste homo's van het land? 

3) Paul de Leeuw (€ 6,7 miljoen)

Met Hempie bv (inderdaad) factureert Paul de Leeuw niet alleen zijn klussen uit, hij gebruikt de vennootschap ook als vehikel om hypotheken mee te verstrekken (zoals aan een zekere H. Groenteman). De winstreserve bedraagt € 6,7 miljoen, dus dat is hij zeker waard.

2) André van Duin (€ 7,5 miljoen)

Op dezelfde manier komen we bij André van Duin op € 7,5 miljoen uit. Overigens maakte hij wel een verlies van drie ton in het vorige boekjaar, maar dat kan hij hebben. 

1) Gerard Joling (€ 10,8 miljoen)

Gerard Joling heeft een winstreserve van € 10,8 miljoen, waarvan hij meer dan € 10 miljoen aan liquide middelen aanhoudt. Dat betekent dat hij geen gekke beleggingsproducten of aandelen koopt, maar alles contant houdt. Dat geldt overigens ook voor de nummers 3 en 2, maar niet in die mate. Voor de  volledigheid moeten we vermelden dat de winstreserve enkel de ingehouden winst bevat: het kan zijn dat er een groter deel is uitgekeerd en in een belastingparadijs is gestald maar dat weten we dus niet. We denken het ook niet, artiesten zijn geen vastgoedmannen. Geer doet het overigens aanmerkelijk beter dan de andere toppers, het lijkt erop dat hij een bescheiden levensstijl heeft. Tenminste, relatief dan. 

Als u op- of aanmerkingen heeft, schroomt niet maar schrijft de reageerruimte helemaal vol. Fijn weekend.