Moldavische maffiabankier neemt de benen uit Nederland na arrestatie van de premier, zijn handlanger

De kerstboom van bv's die Vladimir Plahotniuc in Nederland heeft begint zijn ballen te verliezen. Uit de laatste jaarcijfers en deponeringen blijkt dat het imperiumpje op de Amsterdamse Bloemgracht 45 ontmanteld wordt. Een deel is verhuisd, een deel wordt klaargezet voor liquidatie.

Het hele dossier leest u hier. Bij maffiabankieren is het de kunst om een zak zwart geld of zelfs een complete bank met een schijnconstructie over te boeken naar een belastingparadijs dat er geen been in ziet om als toevluchtsoord voor fout geld te dienen. Drie maal raden om welk land het gaat. De mensen uit het filmpje zijn klaar met corruptie, want er is voor bijna een miljard uit hun banken gestolen. Victoriabank is een van de getroffen banken.

Dankzij een nuttige tip weten we dat de aandelen in Nederlandse vennootschappen zijn gestopt, namelijk OTIV Prime Real Estate en Generashon Financial. De laatste is uit het handelsregister geschrapt en de eerste is verhuisd naar Herengracht 282. Uit de jaarrekening blijkt dat de vennootschap klaar wordt gemaakt liquidatie. De financiële vaste activa dalen naar nul, wat voor een holding betekent dat deze ophoudt te bestaan. Waarschijnlijk nemen Plahotniuc en zijn vrienden de benen en verplaatsen ze het van de arme Moldaviërs geroofde geld naar een andere brievenbus die wij niet kennen.

Er was helaas niemand bereikt voor commentaar, dus wordt vervolgd. En oh ja, de handlanger van Vladimir Plahotniuc is ene Vlad Filat, nota bene de premier van Moldavië, tevens gesprekspartner van de EU inzake corruptiebestrijding en het associatieverdrag. Hopelijk begrijpt u waarom we vinden dat die verdragen met de verkeerde mensen zijn afgesloten en direct door de shredder moeten. Hier leest u een samenvattig van dit dossier, als u zelf wilt maffiabankieren treft u hier een handleiding aan