Zwartwerkende bijstandstrekker wil gratis naar U2 en sleept gemeente voor de rechter

Je hebt van die dagen. Elke dag checken we wat de laatste gerechtelijke uitspraken zijn, dat hoort bij het journalistieke rondje en soms zitten er pareltjes tussen. Zoals deze uitspraak, van een zaak tegen een uitkeringsgerechtigde tegen zijn eigen gemeente. Er is zoiets als bijzondere bijstand, waarbij de gemeente een armlastig persoon helpt bij de financiering van bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine, als de oude plotseling kapot gaat. Dit heerschap probeert eens uit te vogelen waar de grenzen van de bijzondere bijstand liggen. 

Toe maar. Waarom betaalt hij dat niet zelf, vraagt de rechter zich af. Is het de taak van de gemeente om kaartjes voor U2 te kopen? Inderdaad. Interessant genoeg geeft de man aan voldoende werk te hebben, alleen doet hij dat zwart om zijn uitkering niet te verliezen. 

Daarom is de rechter zo vriendelijk om de man, die natuurlijk verliest, niet in de kosten te veroordelen. Als uitkeringsgerechtigde heeft hij het al zo zwaar