Vindicat ontgroent hard, vooral de dames en pakt universiteitskrantje aan [beeld-topic]

'Bij Vindicat is het gebruikelijk dat je met een groepje feuten de huizen bezoekt. Ik (een dame, red.) moest op mijn knieën gaan zitten, met een blinddoek. Ik kreeg een object dat alles weg had van een piemel in mijn gezicht geslingerd, waarna er door de aanwezige heren gegiegeld werd. Ik weet nog steeds niet of het een echte penis was, of een grote rauwe worst. Als ze achteraf een worst hadden laten zien zodat duidelijk was dat ik voor de gek werd gehouden, dan had ik erom kunnen lachen. Dat gebeurde alleen niet, ook niet nadat ik er nadrukkelijk om vroeg aangezien ik me er helemaal niet prettig bij voelde. Door de manier waarop het ging ben ik bang dat het wel een penis was, gewoon aanranding dus. Vindicat heeft een soort interne rechtspraak waar ik een klacht heb ingediend maar daar zitten allemaal vriendjes van vriendjes in, dus daar is niets mee gebeurd.'

Let op, lieve leden: dit verhaal is onze langs meerdere wegen ter ore gekomen. En 'meerdere' is echt meer dan twee. Niet met vingertjes (of iets anders!) gaan wijzen dus. Maar Vindicat ontgroent heftig, to say the least. Vooral de dames zijn kennelijk de klos. Daar bestaan foto's van die in almanakken worden opgenomen, welke gewoon in elke universtiteitsbibliotheek te vinden zijn. De Universiteitskrant (UK) zette ze vervolgens online, waarna Vindicat met een rechtszaak begon te dreigen. Plaatsen mag niet, want het zijn onze foto's, aldus de SV. Als de UK een dergelijk verzoek had ingediend, dan was dat zeker geweigerd, gegeven de kritische strekking van het artikel. Maar dit valt onder citaatrecht, aldus de juridisch adviseur van UK en daar heeft deze compleet gelijk in. Goed dat UK de rug recht hield. Wie iets wil aantonen dat aan de hand van beeld wordt bevestigd, mag dat beeld als bewijs invoegen. Het dient immers niet als ornament, toch? In inderdaad, sieren doen ze niet echt, deze ontgroeningsplaatjes uit de almanak van Vindicat. En dat zeggen we terwijl we ballenclubs juist een zeer warm hart toedragen

Correctie: het zijn foto's uit almanakken van zowel Vindicat als Albertus, een andere studentenvereniging uit Groningen. De laatste is een slap aftreksel van de eerste, aldus de influisteraar.