Niet lullen Maar Poetsen: in het Zuiden, hoe rijk zijn ze echt (1)

Uw pensioengerechtigde redacteur van dienst dobberde van de week nog op zijn 'gehuurde' zeiljacht rond de Balearen, daardoor was hij niet zo vlot met het reageren op het tweede seizoen van Niet Lullen Maar Poetsen. In het nieuwe seizoen strijkt Rutger met zijn cameraploeg onder de rivieren neer, om weer 'selfmade' ondernemers te volgen in hun doen en laten. Niet veel anders dan vorig jaar zullen wij voor u de ballon doorprikken die de kinders maar heel graag opblazen op den televee.

Jos Linssen (34)

Voor Jos geldt helaas het stigma 'verwende twintiger' niet meer, maar hij slooft zich graag nog uit op zijn 34ste. Hij heeft twee bedrijven. Een fashionlabel; 2F1L (staat voor 2 friends 1 label) en een renovatiebedrijf genaamd Isolatietechniek Best, met zijn vader. 

Eigenlijk het gaat de familie Linssen zeker niet slecht af, zowel de balans van Isotech als de twee holdings (Helin en Jolin) die er boven hangen zijn voor het grootste gedeelt gefinancieerd met eigen vermogen en de schulden zijn nihil. Maar Herman Linssen, de vader van Jos, is zijn zoon wel zeer goed gezind. Als we de twee persoonlijke B.V.'s erbij gaan pakken dan komt de BV van Jos toch iets beter uit de bus dan die van zijn vader. Het scheelt niet heel van Herman (€ 1.278.667) en Jos (€ 1.305.839). 

Overigens: vlot met de jaarrekening zijn ze zeker niet, alles wordt op de uiterste datum gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. Hierdoor zijn de gegevens over 2015 nog niet bekend. Maar het stempeltje miljonair verdienen ze dus zeker.

Sem Smit (21) 

Sem is eigenaresse van een beautysalon met de naam Sem Nails & Hair. Dit is ze gaan doen omdat ze van haar moeder niet heel de dag op de bank mocht hangen. De zaken gaan goed, want ze doet wel tien klanten in de week. Zelf zei ze dat het zo'n € 25,- per keer beurt, dus dan verdient ze wel €250,- per week bruto. Het is te hopen dat ze daar haar feestjes en partijes mee kan financieren, aangezien een VIP tafel in Bloemendaal aan Zee wel wat duurder is. Maar chapeau: ze is lekker onder de pannen, dus ze hoeft niet de hele dag op de bank te liggen, een beetje soapies kijken. 

Het jetset leven wordt dus gefinancieerd door papa, die heeft het bedrijf samen met zijn broer overgenomen van zijn vader. Het gaat om een dakdekkersbedrijf dat er goed voor staat. Die bewaren we voor de volgende keer.