UU wil studentenlied over 'makkelijke vrouwen' ausradieren

Studeren is straks enkel nog weggelegd voor eenbenige, lesbische autisten met orthorexia die vrijwillig een cursus Diversiteit en Korfbal willen volgen bij de vakgroep Antropologie der Niet-Westerse Samenlevingen. Niet alleen staat de betaalbaarheid van hoger onderwijs ernstig onder druk, het onderwijs zelf raakt ook vervuild met allerlei gekke ideologieën over 'klimaat en genderneutrale toiletten' en 'dekolonialisme na het koloniale tijdperk', zoals 'hoogleraar' Gloria Wekker die alles bij elkaar verzint. 

Nu staat een studentenlied uit Utrecht ook al op de hitlist, omdat het gewillige vrouwen zou 'prijzen'. Dat is nogal zoutzuur op naaktslakken leggen, want bijna niemand verstaat gezongen Latijn, zodat praktisch niemand erdoor op verkeerde ideeeën zou komen (als in: 'ik maak uit dit lied op dat ik vrouwen mag aanranden op de campus van de universiteit'). Het gaat hier dus om het uitvergroten van een probleem dat niet bestaat. Immers, medewerker Joke Daemen had Wikipedia nodig om erachter te komen dat het wellicht zo werd bedoeld, wat betekent dat ze het zo niet had verstaan er dus onmogelijk aanstoot aan kan hebben genomen (en als wetenschapper ook niet zonder Wikipedia kan functioneren). 

Sterker nog, bij de opening van het universitaire jaar werden de 'aanstootgevende' coupletten niet eens gezongen: iemand heeft dus met een vergrootglas zitten zoeken naar iets om de leegte van de vrijdagavond op te vullen, terwijl elk normaal mens dan op Tinder te vinden is. Het is vooral zaak om deze 'social-justice-warriors' niet al te serieus te nemen: zonder het verzinnen van feiten komt de redenering vaak niet eens van de grond, dus kunt u nagaan. 

Het verschrikkelijke lied kunt u hierboven beluisteren. De reactie van deze student sprak al boekdelen. Waarom moeten wij er dan op doorgaan?

Deze verharding van de 'activisten' die de waarheid op universiteiten te grazen nemen is een angstwekkende trend. Zo probeert men in Amsterdam het onderwijs te 'dekoloniseren'. Nederland is allang geen koloniale macht meer, maar daar gaat het kennelijk niet om. De studieboeken zijn veel te veel afkomstig van blanke mensen. Tsja, dat krijg je. Het Korps Mariniers van Venezuela is niet divers, maar kent bovenmatig veel Venezolanen. In het Boedhistische klooster op de grens van Nepal en India zien we een ziekmakend gebrek aan diversiteit, want het barst er van de Boedhisten, er is geen aanhanger van Scientology te vinden. Geen enkele! In de gemeenteraad van Nkongsamba (Kameroen) treffen we geen Chinezen aan, de Amerikaanse Visarend is aanstootgevend weinig buiten Amerika te vinden en Nederlandse (wetenschappelijke) literatuur is opmerkelijk vaak door Nederlanders geschreven. Dat is geen racistisch complot, lieve activisten, maar een logische uitkomst van de geschiedenis. Dat iets kan veranderen betekent niet dat het nu niet is zoals het is. 

Nederlandse kennis, literatuur en cultuur kunnen zonder twijfel prachtig verrijkt worden met nieuwe inzichten van over de hele wereld, wat al gebeurt, maar dat betekent niet dat dit soort activisten grip mag krijgen op het verleden. Dat is immers statisch. De wens om bestaande kennis en cultuur uit te vlakken en te vervangen door een nieuw, dekoloniaal, genderneutraal alternatief is niets anders dan een poging om de geschiedenis te herschrijven. Hoe erg het verleden ook is, ook het Nederlandse, koloniale deel ervan, het verleden is wat het is. Racisme? Wie er aanstoot aan neemt dat alle Romeinse keizers blanke mannen waren, heeft nog niet het recht te onderwijzen dat Julius Caesar eigenlijk een spastische lesbische Eskimo met glutenintolerantie was. Want ja, zo ver gaat het: kijkt u eens naar Rector Bert van der Zwaan. Die praat, in het kader van etnische verschijdenheid, al over 'Vegetarische Diversiteit'. Nog een keer. 'Vegetarische Diversiteit'. Kan iemand hem zijn fles afpakken? Maar goed, zo hard gaat het dus al met de safe-space-cultuur.